Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Igaunijā sācis darbu atrakciju parks "Lotes zeme"

© Scanpix

Igaunijā, pie Pērnavas sācis darbu pazīstamās grāmatu un animācijas filmu varones Lotes atrakciju parks "Lotes zeme", vēsta Igaunijas mediji.

"Lotes zeme" ir tematiskais parks, uz kuru tiek aicinātas ģimenes pavadīt kopā visu dienu.

"Lotes zeme" atrodas sešu kilometru attālumā no Pērnavas Rīgas virzienā. Parks izvietots pie jūras, priežu meža zaļumos.

Lotes zemē uzbūvētas 11 reāla izmēra mājas un ir vairāk nekā 100 dažādas atrakcijas.

 Te ir  izgudrotāju ierīces un rotaļu darbarīki. "Lotes zeme" piedāvā maldīties pa labirintu, iepazīties ar pasaules telpu planetārijā, atklāt aizraujošus mūzikas instrumentus un radīt mūziku kopā ar kaķu māti Paulu, sportot kopā ar kaķu tēvu Mati, meistarot Oskara šķūnī kopā ar Lotes tēvu, spēlēt jautras spēles kopā ar Loti, Bruno un Albertu, kā arī klausīties vecā ceļotāja Klausa stāstus par tālajām pastaigu takām. Pašas Lotes mājā vien vienlaikus var ieiet vairāk nekā 100 cilvēki.

 Parkā ar bērniem katru dienu darbosies 15 profesionāli aktieri.

Pagaidām tikai četriem cilvēkiem pasaulē ir licence "būt Lotei’’. Filmas varoņi varēs runāt ar bērniem vairākās valodās, bet kopīgas bildes, žesti un apskāvieni jau ir visiem saprotama saziņas valoda. Ar laiku parkā parādīsies arī latviski runājoša Lote.

Nopērkot ieejas biļeti, bērnu un vecāku rīcībā ir viss parks. Par atsevišķām atrakcijām nav jāmaksā papildus.

Pavisam mazajiem apmeklētājiem un viņu māmiņām sagatavota atsevišķa labiekārtota atpūtas māja.

Parkā ir sporta un izklaides aprīkojums pieaugušajiem, kā arī  kafejnīcas un veikali, lai vecāki varētu izklaidēties un atpūsties, kamēr bērni bauda piedzīvojumus un rotaļas.

Parks šovasar būšot atvērts līdz 31.augustam, katru dienu no plkst.10 līdz 18. Ieejas maksa vienam cilvēkam ir 15 eiro, bet bērniem līdz divu gadu vecumam parks ir bez maksas.

Zinātkārā, attapīgā un draudzīgā sunenīte Lote ir igauņu rakstnieku Janno Peldmā un Heiki Ernitsu grāmatu - "Lote no Izgudrotāju ciema", "Lotes ceļojums uz dienvidiem" un "Lote un Mēnessakmens noslēpums" - galvenā varone. Lote dzīvo neparastajā Izgudrotāju ciemā, kurā ikviens iemītnieks ir atjautīgs, izdomas bagāts un radošs un spēj atrisināt visas problēmas.