Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

AFIŠA: Operetes teātra izrādes notiks VEF Kultūras pilī

© Publicitātes foto

Latvijas Operetes fonda izveidotā Operetes teātra izrādes 2018. gadā notiks pēc restaurācijas atvērtajā VEF kultūras pilī. Skatītājus priecēs pasaulslavenās operešu izrādes – "Jautrā atraitne" un "Balle Savojā", kā arī mūzikli bērniem – "Paukojam un Šmaukojam" un "Karlsons".

Operdīva Sonora Vaice: "Pagājušā gada nogalē piedalijos atjaunotās VEF kultūras pils atklāšanas koncertos. Priecājos par labo akustiku lielajā zālē, tur dziedātājs uz skatuves var justies komfortabli, un ir prieks dziedāt. Operetes kolektīvs būs pirmie, kas izmēģinās atjaunoto orķestra bedri, speciāli Operetes orķestrim tiks atvēlēta paplašinātā orķestra bedre. VEF kultūras pils vēl nav Operetes teātra mājas, bet esmu pārliecināta, ka tuvāko gadu laikā mēs mājas operetei atradīsim".

2.februārī VEF Kultūras pilī notiks Franča Lehāra pasaulslavenās operete "Jautrā atraitne", kas dēvēta par „operešu karalieni", kuras mūzikā jaušama austroungāru-franču gaisotne. Tā stāsta par mīlestību, kas iet pāri laikiem un apstākļu šķēršļiem, un pāri naudas diktētiem likumiem. Iestudējuma diriģents Guntars Bernāts, režisors Jānis Kaijaks, scenogrāfs Ivars Noviks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa. Pirmo reizi Bogdanoviča lomā debitēs tenors Kārlis Rūtentāls. Hanna Glavari būs Sonora Vaice, Danilo - Nauris Indzeris, Valensjenna - Marlēna Keine, Rosiljons - Emīls Kivlenieks, piedalīsies arī Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un citi, kā arī koris, dejotāji un orķestris.

Visas biļetes uz šo izrādi jau izpirktas.

4.martā mazos skatītājus gaidīs zaķēni Pauks un Šmauks nebēdnīgi muzikālajā izrādē "Paukojam un Šmaukojam". Brodveja stilā veidotā, pozitīvi uzlādētā dzīvespriecīgā izrāde, kuras libreta pamatā ir Enīdas Blaitonas populārā pasaka un labi zināmās, melodiskās Arvīda Žililnska bērnu dziesmas (Pulkstens deviņus jau zvana, Nāc. Pauk, ar īstu drosmi u.c.), priecēs gan pirmskolas un jaunāko klašu bērnus, gan viņu vecākus un ikvienu, kam patīk azarts, jautrība un ir mīļas bērnības atmiņas. Režisors Valdis Lūriņš, Izteiksmīgu kustību horeogrāfiju veidojis Alberts Kivlenieks, spilgto kostīmu autore ir Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, Ozolaines meža vides scenogrāfiju radījis Oskars Dreģis. Nebēdnīgo stāstu mūzikā izdziedās Operetes teātra solisti: Valērija Koļago, Laura Purena, Emīls Kivlenieks, Kārlis Rūtentāls, Anastasija Vorobjova, Sabīne Krilova, Emīls Klaužs, Laima Krīgere, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Vjačeslavs Aleksejevs, Ansis Bētiņš. Izrādēs musicē arī „Zaķu orķestris" - instrumentālais ansamblis džeza pianista Madara Kalniņa vadībā.

Publicitātes foto

9.martā uz VEF Kultūras pils skatuves virmos enerģiski jauneklīga dzīvesprieka dzirksts. Romantiski valši mīsies ar džeza stilistiku un tango, divdesmito gadu deju mūziku. Paula Abrahama operetē "Balle Savojā" aci priecēs krāšņi tērpi un muzikālā daudzveidība. Iestudējuma diriģents Normunds Vaicis, režisors Gundars Silakaktiņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa. Lomās: Anta Jankovska (Itālija), Nauris Puntulis, Ilona Bagele, Valērija Koļago, Emīls Kivlenieks u.c. operetes solisti. Piedalīsies Operetes orķestris, koris un dejotāji.

Izrādē atspoguļots dekadences laiks Veimāras Vācijā, kad sieviete kļūst par "cilvēku" ar savām tiesībām un profesionālajiem mērķiem, nevis ir tikai sava vīra ēna.

29.martā tikšanās ar iemīļoto pasakas tēlu - Karlsonu muzikālajā piedzīvojumu spēlē bērniem "Karlsons", kas veidota pēc Astridas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem. Lomās: Valērija Koļago, Agris Krapivņickis, Laura Purena, Sabīne Krilova, Tatjana Kopača un citi jaunie operetes solisti. Muzicēs instrumentālais ansamblis džeza pianista Madara Kalniņa vadībā. Izrādes režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece Juta Ķimenīte.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem. Informācija - 25123145 vai www.operetesfonds.lv,Facebook.com/LatvijasOperetesFonds; Draugiem.lv/LatvijasOperetesFonds.

Latvijas Operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Rīgā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu, orķestri un atbilstošām telpām.