Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

TIEŠRAIDE: Baltijas Drāmas foruma diskusija "Nacionālā dramaturģija mūsdienu teātrī"

© Publicitātes foto

Sagaidot Baltijas valstu simtgades, Nra.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šodien, 9. novembrī no plkst. 15.30 tiešraidē skatīties Baltijas Drāmas foruma diskusiju "Nacionālā dramaturģija mūsdienu teātrī". Diskusijas darba valoda – angļu.

Baltijas Drāmas foruma diskusija notiek Valmieras Drāmas teātrī. Tās laikā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teātra kritiķi un zinātnieki prezentēs aktualitātes nacionālās dramaturģijas jomā. Pēc prezentācijām sekos diskusija par nacionālās dramaturģijas situāciju mūsdienu Baltijas valstu teātrī.
Diskusijas dalībnieki ir Trīnu Sika, Rakveres teātra dramaturģe (Igaunija), Gabriele Labanauskaite, dramaturģe (Lietuva) un Ieva Rodiņa, literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece (Latvija). Konferenci un diskusiju vada LU Humanitāro zinātņu fakultātes teātra zinātnes doktorante Kristiāna Tīlika.
Baltijas Drāmas forums ir starptautisks un ikgadējs Baltijas valstu teātra mākslas notikums, kas pulcē visu trīs Baltijas valstu teātra praktiķus un teorētiķus, ļaujot novērtēt rīkotājvalsts sasniegumus nacionālās dramaturģijas laukā. Šobrīd Latvijas teātros aktīvā repertuārā ir teju 100 nacionālās dramaturģijas iestudējumu.
Tiešraide no Baltijas Drāmas foruma ietvaros notiekošās diskusijas "Nacionālā dramaturģija mūsdienu teātrī" skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Tiešraides skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijā, lietojot tēmturi #LMTstraume.