Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 22. septembrim

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas un izklaides notikumos laika posmā no 15. līdz 22. septembrim.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» skatāms Vijas Zariņas un Kaspara Zariņa projekts «Paralēli», kas ir pirmā tik vērienīga abu mākslinieku darbu skate, kas divās vienlaikus notiekošajās personālizstādēs parāda divus dažādus pasaules redzējumus un pieejas glezniecībai. Abi autori, kuri dzīvē ir kopā jau vairāk nekā trīsdesmit gadu, mākslā iet atšķirīgus un pašpietiekamus ceļus, ko raksturo gan pagriezieni un meklējumi, gan stabila izaugsme. Šoreiz ekspozīcijā - tikai jauni darbi, kas tapuši pēdējo divu gadu periodā. Izstādes būs skatāmas līdz 29. oktobrim.

14. septembrī pirmizrādi piedzīvojusi un tagad skatāma Latvijas Nacionālā teātra repertuārā pēc Ingas Ābeles romāna veidotā izrāde «Klūgu mūks». Režisores Indras Rogas redzējumā «Klūgu mūks» runā par mūsu tautas raksturu, par nepieciešamību lūkoties debesīs un spēju sapņot, jo arī visneprātīgākie sapņi piepildās. Pat ja mūžs ir par īsu, lai pats sapņotājs to pieredzētu. Un tā arī ir dzīves jēga. «Ticēt un darīt - tas ir viss! Pieņemt, izturēt un nekrist izmisumā.»

20. septembrī Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos un turpmāk teātra repertuāram piepulcēsies Tomasa Vinterberga un Mogensa Rukova «Svinības». Traģikomēdiju iestudējis režisors Aleksandrs Morfovs. Ģimenes trillerī farss mijas ar traģēdiju, emocijām virpuļojot no klusa nolieguma līdz šokējošam apstulbumam un atpakaļ līdz nevērīgai bezrūpībai. Svinību apreibumā tiek izcīnīta vētraina cīņa ar un par patiesību.