Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Jauna izrāde par īstu vīru draudzību

TRĪS MUSKETIERUS, kurus atveido Roberto Meloni (no kreisās) un Nikolajs Puzikovs, Imants Strads vai Māris Bezmers, arī šodien saista sauklis Viens par visiem – visi par vienu © F64

Režisors Zigurds Neimanis šovasar radījis oriģinālu dramatisko materiālu leģendai par musketieriem, piedāvājot jautru un muzikālu brīvdabas iestudējumu Trīs musketieri. Pirmizrāde – piektdien Saldū.

«Leģenda Trīs musketieri, ar kuru uzaugušas daudzas paaudzes, ir aktuāla arī šodien. Mūsu stāstā aktieri bez bailēm ironizē un lauž priekšstatus par slavenajiem varoņiem. Šis būs stāsts par nedaudz naivu Karali, intriganti Milēdiju, pārgalvīgu Karalieni un viņai uzticīgiem trim musketieriem. Trīs musketierus, kurus atveido Imants Strads vai Māris Bezmers, Roberto Meloni un Nikolajs Puzikovs, arī šodien saista sauklis Viens par visiem - visi par vienu, ko viņi lieliski izspēlēs izrādē. Izrāde būs par atpazīstamo - vīru draudzību un izklaidēm un sieviešu mūžseno ieroci šarmu,» iestudējumu raksturo režisors Zigurds Neimanis, atklājot, ka izrādē spēlē arī aktieri Lelde Dreimane, Ieva Pļavniece, Madars Zvagulis, kā arī dziedātāja Samanta Tīna.

«Trīs musketieri ir lieliska muzikāla izrāde, uz kuru aicinām nākt visu ģimeni - varēs kārtīgi izsmieties. Izrāde būs mūsdienīga, mēs izmantosim arī mobilos telefonus, tajā būs arī policistes. Mēs esam lieliska un enerģiska komanda, kas labprāt iepriecinās skatītājus ar savu sniegumu, aicina Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane, kura šajā stāstā spēlē divas lomas. Savukārt dziedošais policists Nikolajs Puzikovs atzīst, ka jau kopš bērnības ir vēlējies būt musketieris, un Zigurds Neimanis viņam šo iespēju ir sniedzis.

«Izrādē būs arī daudz interesantu brīnumu: moderna mūsdienu maģija, triki un burvestības. Skatītājiem būs iespēja ne tikai vērot no malas, bet arī piedalīties triku demonstrējumos,» atklāj pasaules meistars iluzionismā Valdemārs Veiss, kurš ar maģiskajiem trikiem aizraujas jau kopš septiņu gadu vecuma un ir apguvis šo māku pie vairākiem Eiropas iluzionisma meistariem.

Mūsdienīgo musketieru stāstu šovasar būs iespēja redzēt arī Kuldīgā (6. augustā), Saulkrastos (13. augustā), Tukumā (19. augustā), Alūksnē (20. augustā), Cēsīs (26. augustā) un Jēkabpilī (27. augustā).