Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Lūriņa ar kolēģiem arī šogad radīs teātra vecmeistariem veltītu pasākumu

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

5. jūnijā mūzikas namā Daile jau piekto gadu pēc kārtas notiks pasākums, lai atbalstītu Latvijas teātra vecmeistarus, un Dita Lūriņa šogad atbild par šā pasākuma māksliniecisko pusi, "Neatkarīgajai" atklāj aktrise.

«Jau varu atklāt, ka pasākums plānojas ļoti interesants, jo šoreiz skatuves vecmeistari, kuri joprojām spēlē, satiksies ar talantīgiem un novērtētiem mūsdienu mūziķiem. Piemēram, Astrīda Kairiša un Vestards Šimkus, Elvīra Baldiņa un Laima Jansone un DJ Monsta, Rihards Rudāks un Edgars Mākens, Inta Tirole un Ints Teterovskis un Balsis, Ģirts Jakovļevs un Da Gamba. Mēs vēl neviens nezinām, kas no tā sanāks, bet mēs atradām brīnišķīgu citātu, kas izsaka daudz: «Ja divi sarunājas un trešais viņu sarunā klausās, tad tas ir teātris.» Un šo teātri vadīs Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe,» aizrautīgi stāsta Dita Lūriņa.

Bet vasaru viņa centīsies paņemt brīvu, lai maksimāli būtu kopā ar ģimeni. «Esmu nolēmusi mukt prom, cik vien iespējams. Arī prom no Latvijas. Jau Jāņos dosimies uz Angliju - ar ansambli Drama brauksim uzdziedāt, ar turienes latviešiem kopā pasvinēt. Protams, ņemsim līdzi ģimenes, lai svētkos būtu visi kopā,» stāsta Dita Lūriņa, neslēpjot savas šā brīža sajūtas: dzīve tā mutuļo, ka ir ne tikai jāspēj tai tikt līdzi, bet arī jāraugās, lai kas būtisks neizslīd no rokām.