Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Šovakar Daugavpils teātra viesizrāde Nacionālajā teātrī

PAR LIKTEŅIEM UN IZVĒLĒM. Komēdija Iemīlējās muļķis muļķītē ir stāsts par cilvēku likteņiem un par tām izvēlēm, kas ietekmē mūsu turpmāko dzīvi. Galvenajās lomās – Andris Bulis un Zanda Mankopa © Publicitātes foto

Šovakar pulksten 19 Latvijas Nacionālajā teātrī ar lirisko komēdiju Iemīlējās muļķis muļķītē, ko iestudējis režisors Dž. Dž. Džilindžers, viesojas Daugavpils teātris.

Šī komēdija savu pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada 1. decembrī, un tā bija režisora Dž. Dž. Džilindžera debija Daugavpils teātrī. Iestudējuma pamatā ir Vācijā dzīvojoša krievu dramaturga Sergeja Rubes luga Žuljeta Ilmāra Šlāpina tulkojumā, un tā vēsta par diviem neveiksminiekiem, kurus savedis kopā liktenis. Džuljeta (Zanda Mankopa) ir naiva muļķīte, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet viņa nevienam nav vajadzīga. Savukārt Rahmanovs (Andris Bulis) ir cinisks burvju mākslinieks, kurš ir vīlies savā dzīvē un bezjēdzīgi pavada dienas, apmuļķojot cilvēkus. Kad šīs divas pasaules saduras, abu dzīve neatgriezeniski mainās. «Tas ir stāsts par cilvēku likteņiem un par tām izvēlēm, kas ietekmē mūsu turpmāko dzīvi,» izrādi īsumā raksturo galvenās lomas atveidotājs Andris Bulis. Viņaprāt, lugas tipāži ir ļoti atpazīstami un, ja arī skatītājs neidentificējas ar sevi, viņš noteikti pamana kaimiņu vai draugu.

Pārējās lomās: Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Līga Ivanova, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Inese IvulāneMežale, Alberts Vecmanls, Egils Viļumovs un Maija Korkliša. Skatuves noformējumu veidojis scenogrāfs Kristiāns Brekte, kostīmus Anna Heinrihsone, mūzikas autors - Kārlis Lācis.