Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Valmieras drāmas teātrī godināti sezonā labākie

LABĀKIE. VDT pasniegtas balvas labākajiem 2015./2016. gada sezonā. Attēlā: skaņu operators Jānis Everss, aktrise Inese Ramute, friziere Sarmīte Beriņa, aktrises Inese Pudža un Ieva Puķe, aktieris un režisors Krišjānis Salmiņš, režisore Indra Roga, aktieris Mārtiņš Liepa, režisors Jānis Znotiņš, aktieri Elīna Vāne un Mārtiņš Meiers © Publicitātes foto: Matīss MARKOVSKIS

Valmieras drāmas teātrī (VDT) pašā gada izskaņā notika tradicionālā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja pagājušās sezonas labākos māksliniekus. Pasniegtas arī simpātiju balvas Skatītāju balss.

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Inese Pudža un Elīna Vāne, bet labāko aktieru balvu saņēma Mārtiņš Liepa un Mārtiņš Meiers.

Režisoru balvu šogad iedvesmoja aktieru iniciatīva un saliedētais komandas darbs, kas izlolotās idejas ļāva pārvērst divās iedvesmojošās izrādēs, - tās ir Bērns vārdā Rainis (režisors Reinis Suhanovs, lomās: Inese Ramute un Mārtiņš Meiers) un aktiera Krišjāņa Salmiņa debija režijā Kāpēc es nogalināju sievu (Mārtiņa Liepas monoizrāde).

Gada tehniskā darbinieka balvu saņēma friziere Sarmīte Beriņa.

Skatītāju balsojumā šogad piedalījās vairāk nekā pusotra tūkstoša skatītāju, un Skatītāju balss balvas tika pasniegtas piecās nominācijās. Nominācijā Gada aktrise pirmā plāna lomā ar pārliecinošu balsu vairākumu balvu saņēma Elīna Vāne - par Margaritas lomu izrādē Meistars un Margarita un Sofjas lomu izrādē Zikovi, bet par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ievu Puķi - par Gellas lomu izrādē Meistars un Margarita.

Nominācijā Gada aktieris pirmā plāna lomā laurus jau ceturto gadu pēc kārtas plūca Mārtiņš Meiers - šoreiz par lomu izrādē Bērns vārdā Rainis. Viņš saņēma balvu arī kā Gada aktieris otrā plāna lomā - par Korovjeva lomu izrādē Meistars un Margarita.

Skatītāju balsojumā tika noteikta arī pagājušās sezonas Gada izrāde, un par to pārliecinoši kļuva M. Bulgakova Meistars un Margarita Indras Rogas režijā.