Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

"Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu saņems aktieri Juris Strenga un Olga Dreģe

© Dailes teātris

26.oktobra pēcpusdienā Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tika paziņoti Gada balvas Teātrī "Spēlmaņu Nakts 2015 / 2016" balvas Par mūža ieguldījumu teātra mākslā ieguvēji.

Šogad balvas Par mūža ieguldījumu teātra mākslā tiks pasniegtas Dailes teātra aktieriem Jurim Strengam un Olgai Dreģei par talantīgu, spilgtu un ilggadēju darbu, arī šodien iedzīvinot nerimstošo Smiļģa garu uz Dailes teātra skatuves.

Pasākumu vadīja Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa - Gaismiņa un Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš kopā ar "Spēlmaņu nakts 2015 / 2016" nominantiem kategorijā Gada jaunais skatuves mākslinieks: Agnesi Cīruli, Alisi Danovsku, Anci Strazdu, Raimondu Celmu, Klāvu Melli un Uldi Siliņu.

Klātesošajiem tika demonstrēti video fragmenti no mūža balvu ieguvēju lomām, kā arī, par godu Olgai Dreģei, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā, ar Zaļenieku kokaudzētavas draudzīgu atbalstu, tika stādīta paradīzes ābele, kas pēcāk nestu krāšņus ziedus un augļus - kā simbolu aktrises bagātīgajai radošajai darbībai.

23.novembrī, atzīmējot teātra mākslinieku pagājušās sezonas sasniegumus, notiks jau 23. "Spēlmaņu Nakts" balvu pasniegšanas ceremonija.

Šogad teātra svētkus apvienos ar Eduarda Smiļģa 130 gadu jubileju, atceroties ievērojamā režisora un aktiera, izrādes tapšanas haosa pārvaldītāja, radošo lidojumu dzīvē un uz skatuves. Jau ceturto gadu šīs norises notiek kopā ar mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstu.