Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Liepājas teātrī – nakts spocīgās noskaņās

ATVĒRTAJĀ TEĀTRA NAKTĪ skatītājiem būs iespēja satikties arī ar saviem iemīļotajiem skatuves māksliniekiem, tostarp Kasparu Godu un Inesi Kučinsku, kuri spēlēs galvenās lomas Liepājas teātra jaunās sezonas pirmajā jauniestudējumā Vecās dāmas vizīte. Pirmizrāde – 10. septembrī © F64

Piektdien, 2. septembrī, Liepājas teātrī notiks līdz šim nebijis pasākums – Atvērtā teātra nakts, kas ieskandinās teātra 110. jubilejas sezonu. Teātris durvis vērs pulksten 19 un būs atvērts līdz 23, un visi pasākumi šajā laikā notiks bez maksas.

Ikvienam interesentam būs iespēja izstaigāt teātri gida pavadībā - ekskursijas latviešu valodā tiks rīkotas katru stundu no pulksten 19 līdz 22, bet teātra darbinieki priecāsies sagaidīt arī pilsētas viesus, piedāvājot stāstījumu arī angļu (pulksten 20) un krievu (pulksten 21) valodā. Teātris aicina uz ekskursijām ierasties vismaz piecas minūtes pirms to sākuma.

No pulksten 19 līdz 22 darbosies teātra Nakts kase, kur ikviens interesents, uzgriežot laimes ratu, varēs saņemt gan atlaides biļešu iegādei uz teātra izrādēm septembrī un oktobrī, gan reizi stundā uzgriezt lielo laimestu - ielūgumu divām personām uz jebkuru izrādi, kā arī laimēt citas balvas.

«Teātrī tiks gaidīti gan lieli, gan mazi skatītāji - bērniem tiks organizētas radošās darbnīcas, ko vadīs Jānis un Agnese Rudzīši. Netālu no teātra galdniecības ikvienam būs iespēja pārbaudīt gan savas amatniecības prasmes, gan mierīgākā atmosfērā darboties ar īpaši šim pasākumam radītām darba lapām,» stāsta Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Teātrī būs ierīkots arī foto stūrītis, kur apmeklētāji varēs nofotografēties ar teātra rekvizītiem, savukārt šuvēju darbnīcās būs iespējams uzlaikot aktieru izrāžu kostīmus un uzzināt, kā top tērpu skices un kostīmi. Tādu iespēju saviem skatītājiem teātris piedāvā pirmoreiz. Bet bezbailīgākie apmeklētāji varēs noklausīties aktieru un citu teātra darbinieku video vēstījumu par viņu satikšanos ar leģendāro Balto dāmu...

Savukārt no pulksten 20.30 līdz 22.30 darbosies teātra kafejnīca, kur skatītājiem būs iespēja satikties ar saviem iemīļotajiem skatuves māksliniekiem un uzdot viņiem sev interesējošus jautājumus. «Viss būs atkarīgs no tā, cik aktīvi būs skatītāji,» piebilst Zanda Borga, atklājot, ka pavisam šajā naktī būs iespēja satikt 17 aktieru, kuri pa diviem, trim iznāks pie skatītājiem ik pa divdesmit minūtēm. Tāpat teātrī būs arī milzīgs molberts ar krāsām, kur ikviens apmeklētājs varēs vai nu kaut ko uzzīmēt, vai uzrakstīt teātrim savu īpašo novēlējumu jaunajā jubilejas sezonā.