Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dailes teātris Cēsu Mākslas festivālā

ĢĒNIJU TIKŠANĀS. Divi dižgari – Hendelis nezina, kut likt naudu, bet Bahs nesaprot, kā pabarot daudzos bērnus. Abi viens otru apbrīno, tomēr dzīves laikā ne reizi nesatiekas, lai beidzot sastaptos izrādē Iespējamā tikšanās. Georgu Frīdrihu Hendeli spēlē Olga Dreģe, bet Lidija Pupure – Johanu Sebastiānu Bahu © Publicitātes foto: Jānis DEINATS

Dailes teātris izplatījis paziņojumu, ka ar režisora Dmitrija Petrenko iestudēto izrādi Iespējamā tikšanās 29. jūlijā viesosies Cēsu Mākslas festivālā.

Ja gribat redzēt, kā Georgu Frīdrihu Hendeli spēlē Olga Dreģe, bet Lidija Pupure - Johanu Sebastiānu Bahu, - to ir vērts darīt Cēsīs. Kaut vai tāpēc, ka abas aktrises par šīm lomām nominētas Spēlmaņu nakts 2015/2016 balvai Gada aktrise. Hendeļa palīgu Johanu Kristofu Šmitu iestudējumā atveido Reinis Tomiņš.

Johans Sebastiāns Bahs apskauž Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk apmaksātā mūziķa statusu. Hendelis apskauž Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Dzīvē viņi, visticamāk, tā arī nesatikās, tāpēc šī beidzot ir īsta zvaigžņu stunda - vakariņas, kurās satiksies divi sava laika izcilākie mūzikas ģēniji.

Izrādes Iespējamā tikšanās scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, gaismu māksliniece - Māra Vaļikova, kustību konsultants - Modris Opelts. Paula Barca lugu no vācu valodas tulkojis Ingus Liniņš.

Izrāde Iespējamā tikšanās notiks Vidzemes koncertzālē Cēsis 29. jūlijā pulksten 20.