Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

1.maija jubilāre: aktrise Jekaterina Frolova

PALDIES DIEVAM. Aktrise Jekaterina Frolova nav tikai UgunsGrēka Jevgēnija – viņa ir ļoti noslogota arī M. Čehova Rīgas Krievu teātrī, darbojas arī Radioteātrī un ieskaņo filmas. «Paldies dievam, darbs ir, un es ar prieku to daru!» © F64

«Man patīk savā dzimšanas dienā strādāt, ļoti patīk, bet diemžēl šoreiz man šī diena ir brīva,» saka M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jekaterina Frolova. Svētdien, 1. maijā, kad pareizticīgie svinēs Lieldienas, viņa svinēs arī savu dzimšanas dienu.

«Dienas pirmajā pusē būšu kopā ar savu ģimeni - ar mammu un tēti, ar vīru, brāli un vecmāmiņu. Nekāda īpašā svinēšana nav plānota, jo vecums tāds nekāds - ne vairs trīsdesmit, ne vēl trīsdesmit pieci. Bet visiem draugiem esmu pateikusi, ka mājās būšu un var arī nākt ciemos, taču - es neko negatavošu. Jo pirmdien man agri jābūt uz mēģinājumu un arī negribu pēc ballītes kārtot māju un mazgāt traukus. Tāpēc, ja draugi gribēs atnākt, pasūtīsim suši vai picu, varbūt vienkārši pasēdēsim kopā. Vīrs apsolīja uzcept pankūkas, viņam sanāk ļoti garšīgas - iemācījies no vecmāmiņas,» smaidot stāsta Jekaterina Frolova, TV3 seriāla UgunsGrēks skatītājiem labāk pazīstama kā Jevgēnija, Fēliksa (Ģirts Ķesteris) sieva.

M. Čehova Rīgas Krievu teātrī viņa spēlē izrādēs Fro (titulloma), Graņonka, Veļas mazgātava - Trešās un Ozolu ielas krustojumā, Mazais princis, Vasarnieki, Indrāni, Skrandaiņi un augstmaņi, Ne vienmēr runcim krējuma pods, Tango ar Stroku, Odesa, burvīgā pilsēta un Spoks no Kentervilas. Šobrīd aktrise strādā pie jaunas lomas - tas ir pēc Arkādija Averčenko sacerējuma tapušais Albums (Septiņi kārdināšanas veidi), ko iestudē Georgijs Chvirava, Omskas Valsts akadēmiskā drāmas teātra galvenais režisors. Pirmizrāde - 20. maijā. «Strādājam ļoti nopietni, tāpēc arī nebūtu labi, ja no rīta sāpētu galva,» aktrise sirsnīgi nosmej un tad izstāsta, ka parasti savā dzimšanas dienā viņa ir vai nu kopā ar ģimeni, vai - ģevišņiks ar draudzenēm. «Man svarīgi, lai svinēšana sanāk nepiespiesti, improvizēti - lai neviens nebūtu apgrūtināts ar to, kā ģērbties, ko man uzdāvināt. Es gribu, lai manos svētkos visi atpūšas un visiem ir labi,» uzsver skatītāju iemīļotā aktrise. Viņa neizslēdz iespēju, ka svētdienas vakarā izies pastaigā pa Dzegužkalnu. «Man patīk spontānas idejas, tāpēc - ļaušos garastāvoklim. Un es ļoti ceru, ka būs silts, ka būs saule!»

Aktrise stāsta, ka viņa ļoti gaida vasaru. Ne tik daudz atvaļinājumu, jo nejūtas nogurusi, bet tieši sauli. Jo tā viņai dod spēku un enerģiju, uzreiz gribas iet, skriet, darīt ko jaunu. «Kad ir tik lietains un drēgns, kāds bija otrdien, man nav ne spēka, ne noskaņojuma kaut ko darīt. Jā, laika apstākļi spēj mani ietekmēt,» viņa atzīst.

Lūgta atklāt, kādi plāni ir atvaļinājumam, Jekaterina atteic: uztaisīt mājās virtuvē remontu. «Domāju, ka lielākoties būšu Jūrmalā, savā vasarnīcā, man tur ļoti patīk. Nav plānā braukt kaut kur ārpus Latvijas - paceļosim tepat, izbrauksim ar riteņiem. Pagaidām nav arī nekādu darba piedāvājumu, bet es ceru, ka kaut kas vēl būs. Un tad jau 1. augustā sāksies mēģinājumi jaunās sezonas iestudējumam, par ko gan neko daudz vēl nedrīkstu teikt. Varu tikai atklāt, ka man būs ļoti interesanta loma, un es to jau gaidu.»

Ko jubilārei dzimšanas dienā novēlēt? «Protams, veselību! To vēlu arī jums visiem! Jo, kad esam veseli, mēs esam priecīgi, visu varam un spējam izdarīt. Un - lai sapņi piepildās! Arī sauli, protams, un mums visiem siltu vasaru!».