Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Andreja Žagara iestudētā izrāde "Trīs māsas"

© publicitātes

Šovakar plkst.19 Dailes teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Andreja Žagara iestudētā Antona Čehova drāma "Trīs māsas", ziņo teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Provinces pilsētā izglītota ģimene pulcē ap sevi vietējo inteliģenci. Olga ir skolotāja, kurai darbs nesagādā prieku, lāsi pa lāsei izsūcot gan spēku, gan jaunību. Maša jūtas nelaimīga savā laulības dzīvē, kaut arī vīrs viņu padevīgi mīl. Irina sapņo par piepildītu dzīvi, taču nevar atrast cilvēku, kuru spētu iemīlēt.

Šo sieviešu dzīves drāma slēpjas nevis liktenīgos notikumos, bet gan ikdienišķajā dzīves tecējumā - tās dzīves, kura mēdz aizplūst garām, kamēr mēs runājam par to, kā labāk dzīvot. Un bezdibenis starp sapņiem un realitāti kļūst arvien dziļāks.

Lai arī pats autors, kā vienmēr, bija pārliecināts, ka sarakstījis "jautru komēdiju", "Trīs māsas" ir poētisks, rūgta optimisma pārpilns stāsts. Luga, kas rakstīta pēc Maskavas Dailes teātra pasūtījuma, nu jau vairāk nekā 100 gadus nepazūd no pasaules teātru skatuvēm, atgriežoties arvien jaunās skaņās.

Dailes teātra iestudējumā lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Ērika Eglija, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča, Gints Andžāns, Juris Žagars, Aldis Siliņš, Lauris Dzelzītis, Juris Kalniņš, Mārtiņš Počs, Edijs Zalaks, Juris Strenga un Ilze Vazdika.

Iestudējuma radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Einārs Timma, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, komponists Arturs Maskats, gaismu mākslinieks Kevins Vins Džonss. Lugu no krievu valodas tulkojusi Edīte Tišheizere.