Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Valmieras teātris meklē Pētera Lūča laikabiedrus

© www.vdt.lv

Valmieras teātris un režisore Elīna Cērpa lūdz atsaukties skatītājus, kas piedzīvojuši leģendārā režisora Pētera Lūča izrādes un sekojuši līdzi mākslinieka darbam Valmieras teātrī.

Pētera Lūča skatītāju, laikabiedru, teātra mākslas cienītāju atmiņas ir ļoti nepieciešamas režisores Elīnas Cērpas skatuves darbam Bērni iet, ar ko iecerēts atzīmēt Valmieras teātra ilggadējā vadītāja Pētera Lūča 110 gadu jubileju 2017. gadā. Tāpēc 4. decembrī pulksten 15 Valmieras teātra foajē 2. stāvā notiks atmiņu pēcpusdiena, uz kuru tiek aicināti visi, kas var pastāstīt par Pētera Lūča darbiem – atmiņas ļoti noderēs režisorei Elīnai Cērpai, kura pēta Pētera Lūča darbu un laiku Valmieras teātrī. Skatītājiem, kuri var ierasties uz režisora Pētera Lūča atmiņu pēcpusdienu, lūgums pieteikties līdz 25. novembrim, zvanot uz teātra kasi: 64207335. Apzinoties, ka režisora Pētera Lūča skatītāji ir gados vecāki cilvēki, teātris ļauj viņiem ņemt līdz vienu pavadoni. Pēc tikšanās ar režisori Elīnu Cērpu, pulksten 18.30, Valmieras teātris atmiņu vakara dalībniekiem piedāvā noskatīties Ineses Mičules izrādi Eņģeļa kreisais spārns par īpašu cenu – EUR 5. Vietu skaits ierobežots, tāpēc teātris lūdz, piesakoties uz Pētera Lūča atmiņu pēcpusdienu, teātra kasē pieteikt arī vietas uz izrādi.

Pēteris Lūcis Valmiera teātrī sāka strādāt 20. gadsimta 40. gados, pēc tam, spēlējis Dailes teātra izrādēs un iestudējis izrādes Jelgavas Drāmas teātrī, 50. gadu sākumā atgriezās Valmierā. No 1957. līdz 1991. gadam bija Valmieras teātra galvenais režisors. Valmieras teātra vēsturē ierakstīti gan leģendārie Pētera Lūča veidotie Voldemāra Sauleskalna Meldermeitiņas iestudējumi, gan somu rakstnieces Hellas Vuolijoki drāmu cikls Akmens ligzda, Niskavuori maize, Ardievu, Niskavuori!, Niskavuori saimnieces jaunība, Niskavuori Heta.

Valmieras teātris ļoti cer uz skatītāju atsaucību un gaida ieteikumus, kā uzmeklēt personas, kas varētu būt saistītas ar Pētera Lūča laiku Valmieras teātrī.