Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

UZZINI Dailes teātra jaunumus

© Google

Dailes teātris lūdz informēt, ka šodien sākas biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm janvārī un februārī, tostarp uz divām pirmizrādēm – mūziklu Žanna d’Arka un Paula Barca lugas Iespējamā tikšanās jauniestudējumu.

Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga, Evitas Mamajas un Dž. Dž. Džilindžera mūzikls Žanna d’Arka skatuves gaitas sāks 29. janvārī. Tā ir Lielās zāles izrāde, kas skatītājiem liks pārcelties uz postošā Simtgadu kara laikiem starp Franciju un Angliju. Francija slīkst asinīs, tauta ir zaudējusi cerības, un valsti var glābt vienīgi brīnums. Ir pareģots, ka to izdarīs Lotringas jaunava – meitene no vienkāršās tautas. Dūja kļūs par ērgli, krusts – par zobenu, un Francija pacelsies kā Fēnikss no pelniem.

1920. gadā Romas katoļu baznīca iecēla Francijas glābēju Žannu d’Arku svēto kārtā. Leģenda vēsta, ka viņas sirdi uguns nav skārusi – tā vēl joprojām pukst par Franciju un pukstēs mūžīgi. Žannas d’Arkas lomā būs Ilze ĶuzuleSkrastiņa vai Ieva Segliņa, pārējās lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Gints Grāvelis, Ērika Eglija, Lauris Dzelzītis, Aija Dzērve, Intars Rešetins un citi.

16. februārī Kamerzālē gaidāma Iespējamās tikšanās pirmizrāde. Režisora Dmitrija Petrenko iestudējumā Georga Frīdriha Hendeļa lomā būs Olga Dreģe, Johanu Sebastiānu Bahu atveidos Lidija Pupure, bet Hendeļa palīgu Johanu Kristofu Šmitu – Reinis Tomiņš. Johans Sebastiāns Bahs apskauda Georgu Frīdrihu Hendeli par viņa plašo slavu un pasaulē vislabāk apmaksātā mūziķa statusu. Hendelis apskauda Bahu par viņa milzīgo apdāvinātību. Bahs vairākkārt mēģināja satikties ar savu nesalīdzināmi slavenāko kolēģi. Hendelis šo tikšanos nevēlējās. Beidzot viņi satiksies.