Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

28.maija jubilāre: aktrise Aija Dzērve

Aktrise Aija Dzērve atzīst, ka dižas dzimšanas dienas svinības neesot paredzētas, būšot vien «mazas jaukas vakariņas ģimenes un tuvāko draugu lokā, bez liela uh un ah». Lielākas svinības esot bijušas pērn, kad nosvinēts «skaisti un plaši», bet, tā kā dzimšanas dienas svinēšanai esot arī jāsaņemas, tad šogad būšot kompaktais formāts ierastajā kompānijā © F64

«Tas brīdis ir klāt – teātrī pie ziņojuma dēļa ir izlikti lomu saraksti nākamās sezonas iestudējumiem, divos no tiem man pirmo reizi būs jāspēlē mātes lomas,» smaidot saka Dailes teātra aktrise un šīs dienas jubilāre Aija Dzērve (36).

«Tas mani pārsteidza. Pie sevis nosmējos, jo parasti pāreja uz šādām lomām notiek ļoti pakāpeniski, turklāt šobrīd es vēl spēlēju ļoti jaunas meitenes, un še tev – māte ir klāt!» Aktrise teic, ka par to, protams, nav jākrīt izmisumā, jo «māte ir viena no sievietes skaistākajām lomām, un nu man tā būs arī uz skatuves».

Aktrisei vasara būšot darbu pilna, jo viņa piekritusi piedalīties vairākos projektos. Viens no tiem ir Īsa pamācība mīlēšanā, otrs – Nacionālā teātra aktieri uzaicinājuši pievienoties viņu vasaras projektam Kāzas, kāzas. «Vasara izskatās pilna un skaista. Gan jau bez brīvdienām nepalikšu, aktieri pamanās atpūsties arī tad, kad darba daudz,» teic Aija Dzērve. Noteikti zināms, ka vasarā tiks izpildīts arī kāds solījums – meitai Esterei Almai dots solījums viņu aizvest ceļojumā. «Tā mums ir sarunāts, un cerams, ka viss arī izdosies. Lai vai kā meitai nepatīk matemātika, viņa ir centusies, kā vien spējusi. Lai arī atzīme nav tāda, kādu mamma gribētu, bet bērns ir centies, un mammai jāizpilda solītais. Turklāt meitai vasarā paliks 10 gadu,» saka Aija Dzērve.

Jubilāre atzīst, ka pati šobrīd jūtoties ļoti labi. «Ap gadiem 20 cilvēkā ir milzīgs spars un gribēšana, bet vēl nav tik daudz varēšanas un prāta, ko var sasniegt tikai ar pieredzi. Tagad man šķiet, ka es dzīvi vairāk saprotu, pateicoties skaistiem un ne tik skaistiem notikumiem. Esmu izdarījusi secinājumus, un kaut kā... Līdzīgi kā spēlēt šahu – sāc spēlēt, īsti nezini noteikumus, bet tad iemācies, un kaut kā spēle aiziet, un to var spēlēt ar lielāku baudu. Līdzīgi kā ar klavierspēli – vari pie klavierēm sēdēt, nezinot, kā tās jāspēlē, bet zinot, ka tās skaisti skan,» nosaka Aija Dzērve. Par aizvadīto sezonu viņai milzīga gandarījuma nav, lai gan darba bijis pietiekami un arī – daudzi skaisti notikumi, bet ir «svarīgi, lai loma sakrīt ar paša gribēšanu un to, lai arī varu to nospēlēt».