Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

27.maija jubilārs: aktieris Gundars Silakaktiņš

Šajā sezonā iestudējis komēdiju Vaņa, Soņa, Maša un Spaiks un lielu skatītāju mīlestību un atsaucību ieguvušos Jubilejas snoforkiM koncertus, jaunajā sezonā Gundars Silakaktiņš gatavojas «diviem jauniestudējumiem un neskaitāmiem piedzīvojumiem» © f64

«Īpašas svinības šodien neesmu plānojis, tomēr nojaušu, ka meitas gatavo kādu pārsteigumu,» smaida aktieris un režisors Gundars Silakaktiņš. Viņu šodien suminām 37. dzimšanas dienā!

«Tā kā šodien ir darba diena, to veltīšu darbam, filmu un seriālu ierunāšanai. Bet vakarā, visdrīzāk, pasēdēsim dārzā un baudīsim jaunākās meitas Mades ceptos kēksiņus. Savukārt sestdien dosimies pie draugiem, kur tad arī pasvinēsim kā pieaugušiem cilvēkiem pieklājas,» savus svētku plānus atklāj šodienas jubilārs. Viņš gan atzīst, ka nav nekāds lielais svinētājs, turklāt tieši laikā ap dzimšanas dienu parasti ir visvairāk dažādu darbu. Vienīgi 18. dzimšanas diena palikusi spilgtā atmiņā. «Togad daudz braukāju apkārt pa pasauli dažādu koru sastāvā un savu dzimšanas dienu nosvinēju pa ceļam no Vācijas uz Ameriku.»

Arī šī vasara Gundaram daudz paies ceļā, jo šogad aprit desmit gadi, kopš izveidots Dailes teātra ansamblis ILGA un, lai to godam nosvinētu, tas dosies tūrē pa visu Latviju. Tie būs 17 pansionāta mirkļi – jauna, humoristiski muzikāla programma, kuras darbība norisināsies veco ļaužu pansionātā Ilga. Tur valda intrigas, pārpratumi un joki, un skatītāju iemīļoto aktieru Gundara Silakaktiņa, Alda Siliņa un Laura Subatnieka kopīgie piedzīvojumi un pārdzīvojumi desmit gadu garumā izskanēs nenopietni teatrālos kontekstos un zemtekstos populāru komponistu dziesmās un latviešu dzejnieku dzejā. Tajā piedalīsies arī ansambļa uzticamākās fanes – Līvija, Ženija, Antonija un Silvija jeb meiteņu apvienība Jestrās večiņas. Tūres atklāšana gaidāma 27. jūnijā Dobelē, Ķestermeža estrādē, un pavisam plānoti desmit koncerti. «Tie būt jautri un muzikāli interesanti, ar dziesmām, dejām un pārdomām par to, kā mums šajos desmit gados ir klājies,» saka šodienas jubilārs un atklāj, ka šo gadu laikā viņiem klājies patiešām raibi. «Esam pabijuši teju visās Latvijas pilsētās un satikuši daudz interesantu un iedvesmojošu cilvēku, kurus citādi nebūtu iepazinuši. Mums kopā joprojām ir viegli un interesanti, jo, lai gan mēs visi trīs esam ļoti dažādi cilvēki, mūs vieno līdzīga humora izjūta un attieksme pret dzīvi.»

Gundars stāsta: 12. jūnijā noslēgsies Dailes teātra sezona, un jau 13. jūnijā agri no rīta viņš kopā ar sievu, meitām Justīni (13) un Madlēnu (9) un «kolorītu kolēģudraugu bariņu» dosies uz Parīzi, kur visi kopā pavadīs pirmo atvaļinājuma nedēļu.

«Mēs uz Parīzi brauksim jau trešo reizi, bet šoreiz mūsu 11 cilvēku kompānijā ir pieci bērni, kuriem obligāti jāredz Disnejlenda, Zinātnes un tehnikas muzejs Viletas parkā un karuseļi Buloņas mežā. Savukārt jūlijā tādā pašā sastāvā būsim sastopami Kurzemes jūrmalā, Miķeļtornī, kur jau septiņus gadus no brīnišķīgiem saimniekiem īrējam māju un pavadām mēnesi pilnīgā un absolūtā bezrūpībā.» Taujāts, vai, būdams radoši aktīvs sezonas laikā, viņš vispār spēj ļauties absolūtai bezrūpībai, režisors atteic, ka viņu vasaras māju galvenā pievilcība ir laba kompānija, dažādu kulinārijas brīnumu gatavošana, spēles ar bērniem, ekskursijas uz dažādiem dabas objektiem un garas, nesteidzīgas sarunas. Garlaicīgi neesot nekad. Tiesa, reizi nedēļā viņš tomēr mēros ceļu uz Rīgu, jo seriālu ierunāšana nekad nebeidzas, turklāt piektdienās un sestdienās būs koncerti ar ILGU.