Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Liepājas teātris brauc uz Rīgu

© publicitātes foto

No 17. līdz 20. maijam Liepājas teātris viesosies Nacionālajā teātrī, izrādot savus jaunākos un skatītāju un teātra profesionāļu visvairāk novērtētos iestudējumus.

Svētdien, 17. maijā, pulksten 19 būs iespējams novērtēt Džordža Orvela romāna 1984 iestudējumu, ko Liepājas teātrī iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere. Galvenais varonis ir Vinstons Smits (Egons Dombrovskis), kurš slepeni sāk rakstīt dienasgrāmatu un iemīlas, cerot mainīt pasauli un kopā ar Džūliju (Agnese Jēkabsone) izrauties no Lielā Brāļa ietekmes un uzspiestās sistēmas. Taču – vai sabiedrībā, kur valda nepārtrauktas bailes, tas maz ir iespējams?

18. un 19. maijā pulksten 19 skatītājiem tiks piedāvāts vēl viens režisores Lauras Grozas-Ķiberes veidots iestudējums – franču kultūras un mūzikas ikonas Edītes Piafas liktenis muzikālā dzīvesstāstā Piafa, ko izdzied un izdzīvo aktrise Agnese Jēkabsone (attēlā), kura par šo lomu saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu kā Gada aktrise.

Savukārt 20. maijā pulksten 20 Latvijas izrāžu skates 2015 ietvaros skatītājiem tiks piedāvāts Konstantīna Bogomolova iestudējums Mans Blasters ir izlādējies. Izrāde veidota no daudziem atsevišķiem stāstiņiem, un tā stāsta ne tikai par sadzīviskām cilvēciskajām attiecībām, bet arī par mūžīgajiem jautājumiem, mūžīgajām vērtībām, mūsu radīto civilizāciju un kultūru.