Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dailes teātris raugās pāri robežai

© Google

Dailes teātris, gatavojoties 95 gadu jubilejai, aprīlī rīko Dailes teātra izrāžu skati, kuras mērķis ir pievērst teātrim starptautisku uzmanību.

Šo sezonu sākot, Dailes teātra vadība pauda apņemšanos strādāt, lai pievērstu ārvalstu teātra speciālistu uzmanību, gūtu atzinību starptautiskā līmenī. «Dailes teātra izrāžu skates galvenais mērķis ir gūt novērtējumu, rast padomus un ierosmes tālākai darbībai, kā arī veidot dažādu valstu teātra profesionāļu auglīgu dialogu par aktuālām teātra tēmām. Lai īstenotu skati, tiek veidoti izrāžu koncepcijas un satura tulkojumi angļu un krievu valodās, izrāžu portfolio ar plašu informāciju, kas atvieglotu izrāžu iekļaušanu arī festivālos vai viesizrādēs ārvalstu auditorijām. Taču galvenais uzdevums ir veidot teātra atpazīstamību arī ārvalstu teātra profesionāļu vidū,» uzsver Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Dailes teātra izrāžu skate notiks no 14. līdz 19. aprīlim, sešu dienu programmu veido septiņpadsmit iestudējumu, kuru vidū ir gan profesionāļu un skatītāju atzinīgi novērtētas izrādes, gan divi darbi, kam pirmizrādes gaidāmas martā. Vērtējumam tiks nodoti Aleksandra Morfova iestudējumi Finita la comedia! un Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu, Dž. Dž. Džilindžera Saules bērni, Lauras GrozasĶiberes M. Butterfly, Rolanda Atkočūna Bovarī kundze, Oskara Koršunova Izraidītie. No mazo spēles laukumu iestudējumiem skatē piedalīsies Mārtiņa Eihes Ugunsgrēki, Regnāra Vaivara Vecpuiši un vecmeitas, Apglabājiet mani zem grīdas, Pusslepkava un Aija pēc Jaunsudrabiņa, Dmitrija Petrenko Visas viņas grāmatas un patlaban topošie Čuhņas jociņi, Genādija Ostrovska Divi kapteiņi, Jana Villema van den Bosa Slazdā, Mihaila Gruzdova Lēnprātīgā un Intara Rešetina debijas izrāde režijā Nakts vēl nav galā.