Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Valmieras teātrī top Laura Gundara "Balle būs"

© publicitātes

Valmieras teātrī režisors un scenogrāfs Reinis Suhanovs strādā pie dramaturga Laura Gundara lugas "Balle būs" iestudējuma, kura pirmizrāde paredzēta 19. decembrī.

 Laura Gundara lugā "Balle būs" centrālā ass ir deju zāle "Apollo", kas kļūst par pastāvīgu tikšanās vietu daudziem cilvēkiem. Cauri tai plūst laikmeti – gan pasaules kari un miera dzīve, gan pēckara nabadzība, kosmiskās ēras sākums un Atmoda. Katrā no tiem ir savi ritmi un tam brīdim visjaunākās dejas, vismodernākie kostīmi, katrā ballītē cilvēki dziedās to, kas tikko nācis modē vai kļuvis par tradīciju. Cilvēki rīkosies tā, kā viņiem liksies pareizi vai droši, vai nepieciešami, līdz ar to veidojot arī savu likteni.

Lomās iejutīsies aktieri - Inga Apine, Rūta Dišlere, Dace Everss, Rihards Jakovels, Januss Johansons, Ilze Lieckalniņa, Linda Mīļā, Oskars Morozovs, Kārlis Neimanis, Arnolds Osis, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Rihards Rudāks, Jānis Znotiņš, mūziķi Oskars Siliņš (vijole), Mārtiņš Roziņš (akordeons, klavieres, saksofons, ģitāra), Raivo Ozols (bass), Emīls Zilberts (sitamie instrumenti, klavieres).

Kostīmus veidojusi māksliniece Anna Heinrihsone, muzikālais noformējums uzticēts komponistam un aranžētājam  Emīlam Zilbertam.