Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dailes teātra 95. sezona

© F64

Šonedēļ pēc atvaļinājuma kopā pulcējās Dailes teātra kolektīvs, lai tiktos pirmajā jaunās sezonas sanāksmē. Pēc teātra direktora Andra Vītola un mākslinieciskā vadītāja Dž. Dž. Džilindžera uzrunām, kā arī pēc tradicionālās kopīgās fotografēšanās sācies darbs pie sezonas jauniestudējumiem.

Kā informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva, pirmā izrāde teātrim paredzēta jau pavisam drīz. 8. augustā ar izrādi Vecpuiši un vecmeitas Dailes teātris Cēsu Mākslas festivāla programmā viesosies jaunajā Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Pirmā sezonas pirmizrāde ieplānota 31. augustā. Izrādi bērniem Pīters Pens iestudēs režisore Laura GrozaĶibere, Džeimsa Metjū Berija stāsta dramatizējuma un tulkojuma autore ir Evita Mamaja.

1. un 2. septembrī notiks tradicionālais pasākums Nosvini skolas sākumu Dailes teātrī kopā ar Pīteru Penu, Vendiju, kapteini Āķi un citiem Nekurnekadzemes varoņiem!. Tam par godu izsludināts bērnu un jauniešu fotokonkurss Ceļojums uz Nekurnekadzemi. Informācija par to publicēta Dailes teātra mājaslapā dailesteatris.lv.

Nākamā Lielās zāles pirmizrāde plānota 19. septembrī. Lī Hola traģikomēdiju Vakariņas ar Elvisu iestudē režisors Jans Villems van den Boss.

14. novembrī notiks Gistava Flobēra melodrāmas Bovarī kundze pirmizrāde, ko veidos lietuviešu režisors Rolands Atkočūns. Nākamgad 9. janvārī pirmizrāde būs Dž. Dž. Džilindžera iestudētajai Maksima Gorkija drāmai Saules bērni. Gaidāms, ka pavasarī Dailes teātrī atgriezīsies bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs. Viņš strādās pie Kena Kīzija drāmas Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu – pirmizrāde paredzēta 20. martā. Savukārt Mazajā zālē sezonas pirmā pirmizrāde būs 21. septembrī melodramatiskajai komēdijai Divi kapteiņi – ar paša rakstīto lugu Dailes teātrī debitēs krievu scenārists, kino režisors un producents Genādijs Ostrovskis.

2014./2015. gada sezonā Dailes teātra štata aktieru pulkam pievienosies divi aktieri – Kaspars Zāle un Edijs Zalaks.