Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Tuvojas Jelgavas mākslinieku plenēru darbu izstāde

© zz.lv

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē no 30. jūnija līdz 30. augustam būs skatāma Jelgavas mākslinieku plenēra izstāde “Tepat Platonē”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem norisināsies 30. jūnijā pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.

Atzīmējot Ģederta Eliasa 130 gadu jubileju, ar Jelgavas novada pašvaldības un Platones pagasta finansiālu atbalstu jūnija beigās trīs dienas Jelgavas mākslinieki dzīvos Ģederta Eliasa dzimtajās mājās “Zīlēnos” un gleznos tās tuvāku un tālāku apkārtni. 20. gadsimta 20. un 30. gados izcilais novadnieks savos darbos bieži iemūžinājis gan ābeļdārzu ziedonī vai rīta un novakares stundās, gan Platones upīti dažādos gadalaikos, gan diennakts maiņu pļavās. Tāpat viņš krāsās atainojis sava laika lauku sētas dzīvi - govju dzirdināšanu un slaukšanu, siena vešanu, kā arī lauku kopšanu pavasaros un rudeņos.

“Šodien dzīve laukos ir mainījusies, bet daba ir tikpat skaista un krāšņa kā Ģederta Eliasa laikā. Mūsdienu pārmaiņas un mūsdienu mākslinieku skatījumu un attēlošanas veidu apliecina jaunā izstāde. Šoreiz bez Jelgavas gleznotājiem Ulda Zutera, Ritmas Lagzdiņas, Ludmilas Grīnbergas, Initas Vilks un citiem plenērā pievienojušies viesi - Ligita Caune, Laine Kainaize, Maija Bērziņa un Maira Veisbārde,” stāsta Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītājs Māris Brancis.