Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

KULTŪRA: Fotogrāfijas biennāles pasākumi

RĪGAS FOTOGRĀFIJAS BIENNĀLE. Šonedēļ tiek atklāts centrālais pasākums – izstāde Restart Rīgas Mākslas telpā, tomēr dažādi biennāles pasākumi jau apskatāmi arī citās Rīgas izstāžu zālēs un Kuldīgā © Publicitātes foto

Rīgas fotogrāfijas biennāles ietvaros Rīgas Mākslas telpā piektdien, 22. aprīlī, tiks atklāta biennāles centrālā izstāde Restarts.

Tajā piedalīsies autori no Latvijas, Baltijas, Eiropas un Amerikas Savienotajām Valstīm: Amālija Ulmane, Agņeška Polska, Viteks Orskis, Eva Stēnrama, Nataša Karuana, Izabelle Vencele, Aleksandrs Ugajs, Kamilla Lorelli, Zane Mellupe, Megija Rustamova, Daņila Tkačenko, Jana Romanova, Laura Prikule, Karolīna Pāpa, Katinka Goldberga, Pauls Herbsts, Arns Asnkaitis un Uldis Briedis. Izstādes kuratore Inga Brūvere to veido sadarbībā ar Ievu Epneri, Marī Šēvoldu un Aigu Dzalbi, solot, ka «laikmetīgās mākslas un fotogrāfijas izstādi Restarts raksturos ideja par nepieciešamību dziļāk saprast šodienas pasauli, izceļot tās dialektisko saistību ar pagātni un nākotni. Tādējādi Restarts iekļaus 18 mākslinieku darbus, kas stāstīs un radīs iespaidus par jauna, ievērības cienīga skatījuma uz pagātni esamību un demonstrēs gluži vai meistarklasi attēlu pārstrādei mentālā piesārņojuma apstākļos. Vienlaikus izstādē tiks izvirzītas šodienas fotogrāfijas kā mākslas prakses tendences, jo moderno tehnoloģiju straujās attīstības rezultātā nākas pārvērtēt arī attēlu nozīmi un to sniegto vēstījumu.» Izstāde būs apskatāma līdz 12. maijam.

Vienlaikus ar šo izstādi Rīgas Mākslas telpā būs apskatāma Rīgas fotogrāfijas biennāles 2016 balva, Meklējam jauno fotogrāfijā! finālistu – Viktorijas Ekstas (Latvija), Andreja Strokina (Latvija) un Alisas Nirgi (Igaunija) – darbu izstāde. Balvai pieteikties tika aicināti Baltijas valstu mākslinieki un fotogrāfi 18 līdz 35 gadu vecumā, kuri savos darbos cenšas atklāt un demonstrēt attēla spēku, piedāvā oriģinālu, laikmetam atbilstošu skatījumu, tiecoties uz konceptuālu fotogrāfijas lietojumu.

Par citiem Rīgas fotogrāfijas biennāles pasākumiem informāciju meklējiet www.rpbiennial.com