Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

KULTŪRA: Franču fotogrāfs Latgalē

CEĻOJUMA IESPAIDI. Stefana Sudjēra personālizstāde Latgales centrālajā bibliotēkā atklāj Latviju, kādu to franču fotogrāfs redzējis sava ceļojuma laikā 2014. gada februārī un martā © Publicitātes foto, Inga Gedžūne

Daugavpilī, Latgales centrālajā bibliotēkā šonedēļ atklāta franču ceļotāja un fotogrāfa Stefana Sudjēra personālizstāde Latvijas ceļojums.

Kā Neatkarīgajai pastāstīja LCB galvenā bibliotekāre Inga Gedžūne, izstāde tapusi ar Francijas institūta atbalstu. Stefana Sudjēra Latvijas ceļojums ir 556 kilometrus garš pārgājiens, kas veikts 2014. gada februārī un martā, 26 dienās kājām šķērsojot Latviju no rietumiem līdz austrumiem pa laukiem, mežiem, attāliem nostūriem, lielceļiem, ceļiem un takām. Ar šo izstādi fotogrāfs aicina sekot savās pēdās un iepazīt Latvijas vienkāršo un neskarto ainavu skaistumu.

Ceļojuma iespaidus Stefans ne tikai tvēris kameras objektīvā, bet arī aprakstījis tīmekļa žurnālā www.latvia2014.blogspot.fr.

Ierakstos lasāma neviltota sajūsma par Latvijas dabas nepieradināto skaistumu (aizsalušajiem ezeriem, vairīgo meža zvēru atstāto pēdu nospiedumiem sniegā, krāšņajiem saulrietiem, viensētām, ciemiem un baznīcām). Visam pāri strāvo patiess prieks par ceļā sastapto cilvēku sirsnību un atsaucību, kas darīja vieglāku sarežģīto pārgājienu.

Izstāde Latgales centrālajā bibliotēkā būs skatāma līdz 1. februārim.