Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Jaunā grāmata! Dāvida Lāgerkranca bestselleram ir turpinājums - drīz būs Latvijā

© Publicitātes foto

Dāvids Lāgerkrancs (David Lagercrantz, 1962) ir Zviedrijā populārs žurnālists un rakstnieks, bet visas pasaules uzmanību viņam piesaistīja tieši romāns “Meitene zirnekļa tīklā” – slavenās Stīga Lārsona Millennium sērijas turpinājums, kas īsā laikā kļuva par bestselleru un šobrīd pārdots vairāk nekā 6 miljonos eksemplāru.

“Meitene, kas meklēja savu ēnu” ir piektais darbs par Līsbetu Salanderi un Mīkaelu Blumkvistu.

Meitene ar pūķa tetovējumu ir neapturama!

Līsbeta Salandere izcieš divu mēnešu cietumsodu un cenšas neiesaistīties iekšējos konfliktos starp ieslodzītajām. Tomēr, kad Līsbeta iestājas par kādu cietumnieci, konflikts ar Benito, neoficiālo cietuma līderi, kļūst neizbēgams.

Līsbetu cietumā apciemo Palmgrēns. Vecais vīrs ir satraukts par dokumentiem, kuri nejauši nonākuši viņa rokās un kuri atklāj līdz šim nezināmus faktus par Līsbetas bērnību. Līsbeta lūdz palīdzību Mīkaelam Blumkvistam.

Un, pat atrodoties cietumā, kuru lielākoties vada Benito un viņas banda, nevis cietuma priekšnieks, Līsbeta uzsāk savu izmeklēšanu un vienlaikus cenšas izprast savas bērnības atmiņas par kādu sievieti ar lielu dzimumzīmi uz kakla, dzimumzīmi, kas izskatās, it kā to būtu iededzinājusi pūķa izpūstā liesma...

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.

Avots: www.zvaigzne.lv