Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

GRĀMATU APSKATS: Svaigs un zaļš

© Publicitātes foto

Izdevniecība Zvaigzne ABC

Sulas no zaļajiem dārzeņiem, augļiem un garšaugiem jau labu laiku ir daudzu ikdienas maltītes sastāvdaļa. Pirms daudziem gadiem par to, jo īpaši kviešu zelmeņa sulas nozīmīgumu, daudz runāja Anna Vigmora, bet nu arī zinātnieki ir pierādījuši, ka zaļie lapu dārzeņi un augļi ir nozīmīgi fitouzturvielu, vitamīnu un šķiedrvielu koncentrācijas dēļ. Ātrākais veids, kā gūt tūlītēju labumu no šiem veselīgajiem zaļajiem produktiem, ir uzņemt tos sulu un smūtiju veidā. Grāmatā iekļautas dažādas receptes, kurās tiek izmantoti dārzeņi un augļi, kā arī garšaugi, garšvielas un veselīgie tauki. Šie dzērieni burtiskā nozīmē ir enerģijas lādiņš. Ja regulāri tos gatavosiet, saņemsiet krietnu devu svarīgāko vitamīnu, antioksidantu un minerālvielu. Ja vēlaties būt labā formā, uzlabot savu vispārējo veselības stāvokli vai arī pamatīgi attīrīt organismu, zaļo sulu, smūtiju un zupu iekļaušana ēdienkartē ir vieglākais un efektīvākais veids, kā to panākt.