Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

GRĀMATU APSKATS: Bīstamie sakari

© publicitātes

Džefrija Ārčera grāmata Bīstamie sakari, ko izdevis apgāds Kontinents, sniegs atbildes uz jautājumiem par divu ģimeņu likteņiem. Romānu Atbildi zina tikai laiks un Ar svešu vārdu varoņu piedzīvojumi savijas ievelkošā tīklā, no kura vienīgā izeja rodama grāmatas pēdējās lappusēs.

Autora darbi ir tulkoti 38 valodās un izdoti 98 pasaules valstīs. Karsti gaidītās jaunās Kliftona hronikas grāmatas lappusēs iesoļo Kliftonu ģimenes jaunā paaudze. Pēc tam, kad Sebastjans tiek atstādināts no mācībām skolā, viņš nevilšus tiek iejaukts starptautiska mēroga krāpšanā, kas saistīta ar Rodēna statuju Domātājs. Vai Sebastjans kļūs par miljonāru, vai viņa dzīvībai draud briesmas?

«Rakstnieka talants ir milzīga un arī neparasta dāvana. Tas nav nekas tāds, ko iespējams iemācīties vai iemantot…» raksta Erika Vāgnere, The Times. «Tas ir tik aizraujoši… kad jūs lasāt un domājat, ka visi dzīpari beidzot tiks sasieti vienā mezglā, Ārčers pēdējās nodaļas pēdējā rindkopā piedāvā pavērsienu, kas līdzinās bumbas sprādzienam,» saka Džerijs Heijess, Spectator.

«Tikai šim autoram raksturīga spēja sižetu pavērst tā, ka elpa aizraujas,» uzskata Daily Mail.

«Pasaules labāko stāstnieku TOP 10 autors,» atzīst Los Angeles Times.