Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Rīgas Latviešu biedrība hosteli cer atklāt līdz vasaras beigām

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) C korpusā plānoto dienesta viesnīcu iecerēts atklāt tuvāko četru mēnešu laikā, tomēr jārēķinās, ka dažādu procedūru dēļ hosteļa atklāšana varētu arī ievilkties, pastāstīja RLB valdes priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais.

Viņš solīja, ka hostelis noteikti tikšot atklāts šā gada laikā, tomēr, cik drīz tas notiks, atkarīgs arī no dažādām iestādēm, ar kurām jāsaskaņo visi darbi.

Iecerēto hosteļa nosaukumu Čaklais gan izvairījās atklāt, tomēr tas noteikti nebūšot "RLB hostelis". Viesnīcas galvenā auditorija būs RLB sadarbības partneri – kolektīvi no ārzemēm un Latvijas reģioniem, kas vēlētos uzstāties RLB un kuriem nepieciešama lēta apmešanās vieta Rīgas centrā.

"Tomēr mēs mēģināsim būt, cik vien var, publiski," sacīja Čaklais un apliecināja, ka topošajā dienesta viesnīcā varēs apmesties arī individuāli ceļotāji.

Jaunā hosteļa plānojums sadarbībā ar arhitektiem gan vēl tikai top, bet ēkas sešos stāvos apmēram 450 kvadrātmetru platībā varētu izvietot 50–100 gultu. Kādreiz tur bijuši dzīvokļi RLB ēku apkalpojošajam personālam – katrā stāvā pa vienam divu līdz triju istabu dzīvoklim. Cena par gultasvietu topošajā viesnīcā varētu būt apmēram pieci lati, sprieda Čaklais.

Līdz ar biedrības nama C korpusa pārveidi par hosteli plānots sakopt un labiekārtot RLB iekšpagalmu. Tajā paredzēta vieta vasaras kafejnīcai un velosipēdu novietnei, bet iekšpagalmā esošās ēkas fasādi varētu rotāt dekoratīvi balkoni.

Čaklais atzina, ka jauno hosteli, visticamāk, apsaimniekos 100% RLB piederoša SIA. Esot bijuši piedāvājumi nodot apsaimniekošanu kādam jau esošam viesnīcu tīklam, tomēr biedrība nolēmusi, ka būtu izdevīgāk to apsaimniekot pašiem.

"[Hostelis] būs sava veida izdzīvošanas formāts, jo mums ir jānopelna nauda," norādīja Čaklais un minēja, ka RLB nesaņem ne valsts, ne pašvaldības dotāciju.

Jau vēstīts, ka RLB šopavasar notikušas jau divas talkas, lai pirms hosteļa izbūves ēkas C korpusu atbrīvotu no būvgružiem, starpsienām, vecās skaņu un siltināšanas izolācijas.