Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Ieceļ jaunu Rīgas Latviešu biedrības vadību

© Jānis Saliņš, f64

Šonedēļ Rīgas Latviešu biedrībā (RLB) uz savu pirmo sēdi sanāca jaunievēlētā dome un iecēla biedrības valdi nākamajiem trim gadiem.

Domes sēdē par RLB priekšsēdētāju atkārtoti un vienbalsīgi ievēlēja režisoru un juristu Ingmāru Čaklo. Pēc ilgākām diskusijām par priekšsēdētāja vietnieci apstiprināja ekonomisti un sabiedrisko darbinieci Ievu Nikoletu Dāboliņu.

Valdē tika ievēlēti vēl 5 biedrības biedri - Slokas slimnīcas Valdes priekšsēdētājs, mecenāts Aivars Smagars, zvērināts advokāts Jānis Bordāns, žurnāliste, grāmatu izdevēja Skaidrīte Naumova, juriste un mūziķe Inita Marija Heislere-Celma un enerģētikas inženieris Ivars Zvejnieks.

„Pateicoties par nedalīto uzticību, gribu tomēr uzsvērt, ka mūsu nams ir tikai telpa, ko mūsu priekšteči cēla, lai piepildītu ar sapņiem. Tādēļ mūsu mērķis nav uzturēt vienu ēku un tās apsaimniekošanas struktūru, bet nopelnīt naudu svarīgākās latviešu sabiedriskās organizācijas interesēm un attīstībai," norāda RLB priekšsēdis I. Čaklais un turpina, "ja mēs gudri un saprātīgi rīkosimies, biedrība ne tikai izdzīvos un pastāvēs, bet arī finansēs latviešiem vajadzīgus projektus.”

Jau ziņots, senākās latviešu sabiedriskās organizācijas pilnsapulce šogad notika divās kārtās - 19. februārī notikušajai pilnsapulcei nebija kvoruma, un, atbilstoši statūtiem, 36 jaunie domnieki tika ievēlēti atkārtotajā pilnsapulcē 5. martā.

Tuvākajā laikā biedrības vadībai būs jālemj par saimnieciskiem uzlabojumiem – apsaimniekošanas sakārtošanu, restorāna un viesnīcas attīstību, kā arī par biedrības kopējo mārketinga politiku.