Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Bukmeikeri prognozē pirmo Eirovīzijas pusfināla uzvarētāju

© REUTERS / Scanpix

Jau nākam otrdien, 8.maijā, Lisabonā sāksies 63 ikgadējais dziesmu konkurss - Eirovīzija. Saskaņā ar bukmeikeru prognozēm, vislielākās izredzes tikt uz lielo finālu no pirmā pusfināla ir Izraēlas pārstāvei Netta ar dziesmu "Toy".

Pirmajā pusfinālā par ceļa zīmi uz lielo finālu cīnīsies Albānija, Armēnija, Austrija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Grieķija, Horvātija, Igaunija, Islande, Izraēla, Īrija, Kipra, Lietuva, Maķedonija, Somija un Zviedrija.

Saskaņā ar "Betsafe" bukmeikeru prognozēm, no šīm deviņpadsmit valstīm, vislielākās izredzes tikt uz lielo finālu ir Izraēlas pārstāvim (98%), Kipras pārstāvei Eleni Foureira ar dziesmu "Event" un Čehijas pārstāvim Mikolas Josef ar dziesmu "Lie to Me" (90%). Arī mūsu kaimiņvalsts Igaunijas pārstāvei Elinai Nechayevai, Albānijai, Īrijai, Bulgārijai, Grieķijai un Austrijai ir visai lielas izredzes nokļūt finālā. Savukārt Lietuvas pārstāves Ievas Zasimauskaites iespējas tikt uz finālu novērtētas ar 61%, kas, saskaņā ar bukmeikeru prognozēm varētu nobūt pietiekami, lai tiktu uz finālu.

Par uzvaru pirmajā konkursa pusfinālā cīnīsies Izraēla (40%), mūsu ziemeļu kaimiņi Igaunija, Bulgārija (12%) un Čehija (10%).

No Pirmā pusfināla vismazākās izredzes tikt tālāk ir Islandes pārstāvim Ari Olafsson ar dziesmu "Our Choice" (8%), Maķedonijai ar dziesmu "Lost and Found" (22%) un Horvātijai ar dziesmu "Crazy" (31%)

Latviju šogad konkursā pārstāvēs Laura Rizzotto ar dziesmu "Funny Girl". Laura šogad startēts otrajā pusfinālā 10.maijā. Saskaņā ar jaunākajām "Betsafe" prognozēm, iespēja, ka uz lielo finālu tiks visas Baltijas valstis ir novērtēta ar koeficientu 3.5.