Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Thirty Seconds To Mars "America"

© Publicitātes foto

Amerikāņu rokgrupas “Thirty Seconds To Mars” piektais studijas albums – gaidīts ar lielu nepacietību.

Lai arī Džareda Leto stūrētās blices izdotie diski parasti neapgrozās topu virsotnēs, tam nav lielas nozīmes, jo fanu aprindās šī grupa ir ļoti iecienīta. Kopš iepriekšējā albuma “Love, Lust, Faith And Dreams” izdošanas pagājuši gandrīz pieci gadi, tāpēc ir īstais brīdis palūkoties, kas notiek “30STM” rindās. No sastāva viedokļa pārmaiņu nav - grupā joprojām ir Džareds un Šenons Leto, kā arī Tomo Miličevičs. No izdošanas viedokļa - komanda ir atstājusi “Virgin” un pārcēlusies uz “Interscope”, bet klausītājiem no tā ne silts, ne auksts. No stilistiskās ievirzes viedokļa gan ir ievērojamas pārmaiņas, un tās nu pilnīgi noteikti ieinteresēs praktiski visus mūzikas cienītājus. Proti, ja agrākajos gados “30STM” skanējums svārstījās amplitūdā no “Pink Floyd” līdz pat “Tool”, tad tagad pat “vikipēdija” ar grupas muzikālā stila definējumu daudz neceremonējas (un nav jau tam arī iemesla) - pops un viss! Jāpiebilst, ka šim CD ir astoņi dažādi vāciņa dizaina varianti - visai netradicionāls piegājiens.

PAR. Uzreiz jāiesaka distancēties no domas, ka “30STM” ir rokgrupa, citādi “America” nebūs klausāms. Savukārt kā elektronizēta popmūzika šis albums ir pat visnotaļ labs un interesants. Pats spilgtākais piemērs ir dziesma “Love Is Madness”, kas tapusi kopā ar Halsiju - ļoti pavelkošs gabals! Kā izdevušās jāsauc arī “Walk On Water”, “Rescue Me”, “One Trac Mind” (kopā ar reperi ASAP Rocky), “Hail To The Victor”, lēnā “Remedy” un teju “depešmodiskā” “Dawn Will Rise”. Apbruņojušies ar teicamām melodijām “30STM” piedāvā sintezētu popalbumu lieliskā skanējumā. Ko par to teiks grupas fani, tas jau ir cits un daudz sāpīgāks jautājums…

PRET. Ja “Love, Lust, Faith And Dreams” lika sajūsmā lekt gaisā un ierakstīties “30STM” fanu pulkā, kā arī ilgi domāt, ko no tajā iekļautā skaņu materiāla pakritizēt, tad jaunais ripulis atstāj rūpju rievu pierē. Albumā ir ducis kompozīciju, no kurām dažas varētu pat sūtīt dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursā un tikai pāris ar lielu piespiešanos varētu pavilkt zem poproka deķa. Ko, piemēram, iesākt ar tādiem popgabaliem kā “Great Wide Open” vai “Live Like A Dream”? Pārtīt un klausīties nākamos? Bet te gandrīz visi ir tādi! Albums rokmūzikas fanu novešanai līdz afekta stāvoklim un vēlmei noslaucīt Leto brālību no zemes virsas.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.