Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Lauris Valters un Laura Rizzotto tiek ''Supernova 2018'' finālā

© F64

Autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2018" trešajā pusfinālā par labākajiem atzīti mūziķi Lauris Valters un Laura Rizzotto, iegūstot tiesības piedalīties konkursa finālā un turpināt cīņu par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē.

Uz skatuves kāpa Jenny May, Ed Rallidae, Katrīne Lukins, Lauris Valters, Mionia, "Kris & Oz" un Laura Rizzotto.

Konkursa pirmajā pusfinālā uzvarēja Liene Greifāne un Edgars Kreilis, bet otrajā pusfinālā - mūziķi Madara, Ritvars un Markus Riva, iegūstot tiesības piedalīties konkursa finālā un turpināt cīņu par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē.

"Supernova 2018" pusfinālu uzvarētāji tiek noteikti, apkopojot balsošanas rezultātus, ko veido skatītāju balsojums pa tālruni un sūtot īsziņu, balsojums "Supernova" mājaslapā, unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā "Spotify", kā arī žūrijas vērtējums.

Konkursa dalībnieki sākotnēji startē trīs pusfinālos, bet katra pusfināla divi labākie dodas uz konkursa finālu. Tomēr konkursa otrajā pusfinālā organizatoriem nācās pieļaut izņēmumu attiecībā uz Rivas dalību finālā, kad pēc otrā pusfināla uzvarētāju paziņošanas noskaidrojies, ka balsošanas sistēmā notikusi kļūme. Pēc atkārtotas balsu skaitīšanas, mūziķa Ritvara iegūtā otrā vieta pienācās Rivam, bet Ritvars pēc rezultātiem ieguva trešo vietu. Rezultātā lemts, ka Ritvars un Riva pievienosies otrā pusfināla uzvarētājai Madarai konkursa finālā, kas norisināsies šā gada 24.februārī.

"Supernovas 2018" uzvarētājs iegūs iespēju uzstāties starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kuru pērn pie televīzijas ekrāniem noskatījās 220 miljoni skatītāju Eiropā un pasaulē.