Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šovakar ar lielkoncertu "Pa ceļam" pie klausītājiem dodas dziedātājs Dons

VIENMĒR LIDOJUMĀ. «Es esmu romantiķis, un man patīk Valentīndienas tradīcija. Jā, varbūt tieši tāpēc koncerts ir tieši šajā dienā,» atzīst Dons. Bet uz jautājumu, vai šajā Valentīndienā viņa sirds ir brīva vai lidojumā, mūziķis atteic: «Es vienmēr mēģinu būt lidojumā, arī tad, ja spārni ir aizlauzti..." © Publicitātes foto

Tādi sastrēgumi Rīgā sen nav bijuši – tā precīzi pirms gada secināja rīdzinieki, steidzoties Arēnas Rīga virzienā. Šovakar, visticamāk, gaidāms tas pats, jo – pulksten 20 ar lielkoncertu Pa ceļam tur atgriežas populārais un tūkstošiem meiteņu mīlētais dziedātājs Dons (33).

«Jūtos bezgala gandarīts, ka arī Latvijas simtgadē būs iespēja tikties ar klausītājiem un vienoties kopīgā dziesmā,» par šovakar gaidāmo koncertu saka Dons. Viņš ar nepacietību gaida šo vakaru, kas atkal solās būt emociju pilns, jo, kā viņš pats saka, katrs koncerts vienmēr atnes jaunas un nepieredzētas sajūtas. Šovakar dziedātājs izpildīs gan klausītāju jau iemīļotas dziesmas, tostarp Pēdējo vēstuli un dziesmu Ja es būtu vējš, ko klausītāji vēlas dzirdēt katrā koncertā, gan programmu no sava jaunā studijas albuma Namiņš. Kaste. Vārdi., kas iznāk un tiek prezentēts tieši šodien, visu mīlētāju dienā.

Dons neslēpj, ka ir romantiķis un ka viņam patīk šo svētku tradīcija, kas mudina vairāk aizdomāties par cilvēkiem līdzās. «Jā, protams, tas ir jādara katru dienu, vīriešiem ir biežāk jādāvina sievietēm ziedi un tā tālāk. Bet būsim reāli - tā nenotiek katrās mājās katru dienu. Tāpēc ir labi, ka gadā ir vismaz viena diena, kas mudina pārsteigt vienam otru - vai pagatavot svētku vakariņas, vai kopā noskatīties Titāniku, vai aiziet uz Dona koncertu... Es tajā visā saskatu tādu siltu sirsnību,» saka populārais mūziķis.

Savelkot paralēles ar savas dziesmas un šā vakara koncerta nosaukumu Pa ceļam, Dons atklāj, ar ko viņam pašam ikdienā ir «pa ceļam». Tās ir fiziskās aktivitātes - vai riteņbraukšana, vai cīņu sports, vai joga -, kas jau ir neatņemama viņa ikdienas sastāvdaļa. Atsevišķos periodos viņš sporto vairāk, dažreiz mazāk, bet bez tā vairs nespēj. «Tiklīdz ķermenim ir jānes lieki kilogrami, daudzas lietas kļūst apgrūtinošas, bet, ja tu uzturi sevi labā fiziskā sagatavotībā jebkurā vecumā, tas pastiprina dzīves sparu un stumj arvien uz priekšu. Nesen noskatījos vienu video, kur kāda astoņdesmitgadīga kundzīte slido pa Baikāla ezeru ar piecdesmit gadus vecām slidām. Tas man likās tik jauki, ka cilvēks arī tādā vecumā kustas un ir saviem gadiem atbilstoši labā fiziskā formā. Mani aizkustina šādi stāsti.»

Mūziķis stāsta, ka arī pats bērnībā daudz slidojis, jo Cieceres ezers katru ziemu bija aizsalis. «Man patika slidot garas distances, jo īpaši, ja bija maz cilvēku - tas radīja tādu īpašu brīvības sajūtu. Šoziem arvien biežāk aizdomājos, ka varētu paslēpot, bet līdz šim vēl nav sanācis - gatavošanās koncertam un jaunais albums mani atrāva no ziemas priekiem. Un, lai arī ziema ir gara, laiks ir ierobežots, tāpēc - ir jāsadala prioritātes. Taču, ja par to esmu aizdomājies, tas jau ir solis tuvāk nekā tad, ja par to nedomātu,» viņš secina.

Laikā, kad nesanāk regulāri apmeklēt sporta zāli, Dons vingro mājās - viņam ir sava programma muguras veselībai, ko viņš izpilda guļus uz tepiķīša. «Nav obligāti jāpērk abonements uz sporta zāli, jo ar fizkultūru pusstundu dienā var nodarboties arī mājās,» viņš sapratis.

Interesanti, ko dziedātājs darīs rīt, kad ilgi gaidītais koncerts būs aizvadīts un viss būs beidzies? «Šobrīd grūti to iztēloties, jo vēl domāju, ko darīšu šovakar, vai viss būs kārtībā. Jā, protams, ir satraukums - gluži kā pirms skolas izlaiduma... Tāda mandrāža ir jau kādu mēnesi, bet ar to es saprotu, ka ar mani viss ir kārtībā,» viņš nosaka un pieļauj iespēju, ka rīt, visticamāk, aizies uz muguras masāžu - lai atbrīvotos no uzkrātās spriedzes un ar jaunu enerģiju varētu ķerties klāt jaunām dziesmām, kurām pirmie aizmetņi jau sākuši veidoties.