Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pārsteigumu nebūs – saka grupas Estradarada puiši vienā no savām populārākajām dziesmām

© Publicitātes foto

Kā tā - nebūs pārsteigumu? Jau teju visa Latvija vēlas iziet kopā ar Vitju! (Grupas populārākā hīta - Вите Надо Выйти, latviskais nosaukums) Galvenais, tikai saprast - kā ļaut Vitjam iziet! Kur ir izeja? Kur pats Vitja?! Intervija ar grupas Estradarada solistu Aleksandru Himčuku!

Grupas Estradarada lidojošais šķīvītis ir nosēdies Latvijas teritorijā! Kāda ir jūsu attieksme pret šādiem lidojošajiem šķīvīšiem?

Šajā pasaulē nekas nenotiek bez iemesla, ja kaut kas eksistē, tātad, tas nav radies tāpat vien. Protams, mēs saprotam, ka Vitja nekad neizies un atbilde jautājumam par Vitju nekad nemainīsies!

Nākamo divdesmit piekto kadru jau redzat? Kādi sapņi jums rādās saistībā ar nākotni?

2017.gada laikā esam izdevuši divus studijas albumus: “Дискотека Века” (Gadsimta diskotēka) un “Ultra Moda Futura”, tā kā dziesma #витенадовыйти ir tikai aisberga pati virsotne! Lai uzzinātu pārējo ir „jāienirst”! Tiem, kuri izvēlas „ienirt”, klausīties mūsu mūziku, izprast dziesmu tekstus, uzzināt informāciju par pašu grupu, var būt droši - pārsteigumi garantēti! Kā nekā brīnumi notiek, ja tiem tic un gaida! Mēs esam optimisti, šī īpašība ir nepieciešama, lai sapņotu, bet sapņi piepildās tikai tad, ja tu atļaujies sapņot.

Cilvēki bieži vien atrod iedvesmu savu mīļāko mākslinieku mūzikā. Kā jūs uzskatāt Estradarada dziesmas iedvesmo? Ar ko vēl bez mūzikas jūs iedvesmojat savu klausītāju?

Vadoties no mūsu klausītāju viedokļiem - iedvesmo. Tas nebūt nav nekāds pārsteigums, jo mēs paši iedvesmojamies no mūzikas, visa pasaule ir mūzika, bet iedvesma rada jaunu iedvesmu un tās augļi atkal rada iedvesmu un tā var turpināt bezgalīgi. Vēl bez dziesmām mēs varam iedvesmot ar savu ceļu mūzikas pasaulē, atzinības gūšanu, jo esam vienkārši, godīgi muzikanti. Tam, ka ieņemam dažādos mūzikas topos pirmās vietas, saņemam prestižas godalgas nav nekā kopīga ar aprēķinu vai komerciju. Viss ir godīgi, gluži kā pasaka par Pelnrušķīti - ticība sev, pārliecība par saviem spēkiem un ticība brīnumiem, spēja sapņot!

Iztēlojieties, jums piedāvā filmēties šausmu filmā, kāda personāža ādā jūs sevi redzat? Vai jums piemīt kādas fobijas?

Mani nesajūsmina mūsdienu šausmu filmas, kurās uzsvars ir likts uz asinīm un cilvēka miesas plosīšanu. Mistiski trilleri ir daudz baisāki un interesantāki, piemēram, 2005.gadā uzņemtā filma „The Skeleton Key”. Ikvienā filmā pats būtiskākais ir sižets, kurš rada atmosfēru: plūstošu, sevī ievelkošu „realitāti”. Estradarada šādā filmā būtu sižetiska, kinemātiska mūzika, kas palīdzētu veidot vēlamo realitāti. Fobijas man nepiemīt, bet apziņa, ka indīgas čūskas glaudīt nedrīkst un staigāt pa apledojušu jumtu ir bīstami, nekur nav izgaisušas!


No drūmiem jautājumiem pārejam uz ko jautāku - jūs baidāties no klauniem?

Klauni eksistē tāpēc, lai radītu prieku cilvēkiem, izraisītu smieklus, kāpēc no tiem būtu jābaidās? Bailes ir aizsarg reakcija! Parasti cilvēki baidās no tā, ko nespēj saprast vai pieņemt. Nokļūstot aci pret aci ar ko nesaprotamu ir divi varianti: tikt ar to skaidrībā, vai apiet ar līkumu. Rīcību palīdz izlemt izveidojusies situācija, jeb subjektīva izpratne par situāciju.

Kādos mūzikas žanros jūs vēlētos paeksperimentēt? Varbūt jums ir kādas idejas nākotnei? Iespējams - smagais roks, metāls?

Estradarada nekad nav pieturējusies pie kāda konkrēta mūzikas stila. Grupas pirmsākumos par to vienojāmies un joprojām turpinām eksperimentēt. Mums patīk eksperimentēt ar ļoti lielus kontrastus veidojošiem mūzikas stiliem, piemēram - sintipops un tehno. Bieži vien mūsu muzikāliem kolēģi runājot par grupas dziesmām mēģina tās iedalīt kāda konkrētā stilā, bet tas nav par mums, jo neviena dziesma nav konkrēts stils, bet stilu sajaukums. Mums galvenais nav komerciāla interese, ja māksliniekam tā ir pirmajā vietā, nekas īsts un „dzīvs” viņam neizdosies. Pēc popmūzikas nav jādzenas, tā vienmēr pati tevi noķers. (smejas)

Runājot par smago mūziku, mēs to cienām un reizēm eksperimentējam arī ar šo žanru. Tādu mūziku klausījāmies skolas gados un nereti darām to arī šobrīd. Vēl nesen klausījos grupu Pantera, Sepultura, Slipknot, Manowar, Slayer, Rammstein vecos, labos albumus. Vecos ierakstus izcēlu no plaukta, jo nesen tikai atklāju, ka eksistē tāda muzikālā apvienība kā ZZ Top, nesaprotu, kā jaunības gados, to palaidu garām!

Ja mākslinieks ar savām domām, emocijām ir atdevies radošumam viņu grūti apturēt, kā jūs atpūšaties mirkļos, kad nemuzicējat?

Iepazīstu pasauli katru dienu no jauna. Vēsture arhitektūra, zinātne - reiz sāku apzināties, ka skolas grāmatās daudz kas no mācītā nebija patiesība un radīja daudz pretrunas. Arhitektūra - tā ir sastingusi mūzika, kuru ir jāprot klausīties, viņa ir saistīta ar vēsturi un var daudz ko interesantu pastāstīt. Mīlu pastaigāties jebkuras pilsētas senajā centrā, apskatīt ēkas, baudīt to radīto atmosfēru, saspēli ar dabu. Ideāli šādā pastaigā doties ar interesantu personību, kura par visu var pastāstīt. Es pats esmu šāda persona, ja ar mani pastaigājas pa Kijevu.

Kādi ir paši muļķīgākie jautājumi, vēl bez jautājumiem par Vitju, kurus jums parasti uzdod?

Divi paši muļķīgākie jautājumi: Kad būs jauni hīti? Jūsu radošie plāni?

Radošos plānus nav jēgas apspriest, jo bieži vien ir tā, ka sākot radīt ko vienu, gala rezultātā izdodas kas pavisam cits. Nereti kāda jauna, atrasta faktūra diktē visu procesu.

Pateicoties superhītam Вите Надо Выйти grupa pavisam negaidot parādījās slavas saulītē, daudziem, hīts uzreiz kļuva mīļš un radās sajūta, ka ir dzirdēts jau neskaitāmas reizes. Kur slēpjas noslēpums?

Noslēpums slēpjas tajā, ka nav nekāda noslēpuma. Viss notiek konkrētā laikā, konkrētā vietā - ja sakrīt šis laiks un vieta viss izdodas! Viss rodas kā pats no sevis, to nevar izprast vai izskaidrot, tāpat kā neviens līdz galam nezin Pī vērtību.

Mūsdienās teju visi dzīvo arī interneta vidē, sociālajos tīklos ir atrodams grupas Estradarada faniem radītās lapas. Kādus sociālos tīklus lietojat? Varbūt jums nav vajadzīgs internets? Grupa pati atbild faniem vai to dara jūsu algoti darbinieki?

https://www.instagram.com/estradarada...
https://www.facebook.com/MuseumStudio38
https://soundcloud.com/museumstudio38
http://promodj.com/makhnoproject
https://vk.com/estradarada

Lūk mūsu oficiālās sociālo tīklu lapas. Lapās Instagram, Soundcloud, Promodj uz vēstulēm atbildu es pats un arī publiskoju ierakstus, toties portālu Fecebook un VK profilus vadu kopīgi ar mūsu PR menedžeriem. Personīgajos profilos uz vēstulēm atbildam mēs paši, protams vadoties no brīvā laika apmēra.

Jūsu pirmā bērnības atmiņa? Spējāt iztēloties sevi ar mikrofonu?

Pats pirmais, ko atceros sajūtu līmenī ir mammas siltums. Bērnībā kaimiņiem veltīju dziesmas dziedot magnetofona „Jupiter” mikrofonā, māsa mani pat ierakstīja. Vēlāk mājās parādījās ģitāra un akordeons, tie bija pirmie instrumenti ar kuru palīdzību mācījos izjust mūziku. Sākumā pa ģitāras stīgām vadīju zīmuli, vēlāk mēģināju jau ar pirkstiem un tad pagalmā man pastāstīja, kas ir kas.

Ja uz pasaules nebūtu mūzikas par ko jūs būtu kļuvis? Izņemot astronautu!

Jau bērnībā gribēju kļūt par mākslinieku. Atšķirībā no citiem puikām nekad nevēlējos kļūt par astronautu zināju, šīs profesijas pārstāvji arī bez manis būs gana! Vēlme kļūt par astronautu ir tik pašsaprotama un banāla.

Ikvienam cilvēkam ir savas vājības. Parunāsim par jūsu vājībām!

Ha! Viss ir ļoti nenoteikts! Es nodarbojos ar savu sirdslietu, tāpēc, ka nevaru ar to nenodarboties. Grūti ir „pārslēgties”, „atslēgties” un atpūsties. Mani ir jāpiespiež atpūsties!

Parasti slavenības nemīl braukt ar sabiedrisko transportu, neapmeklē poliklīnikas. Kā ar jums? Poliklīnika ir daudz vecā gada gājuma kundzītes, kuras vienmēr mīl parunāties!

Medicīna jau sen pārgājusi privātajā sektorā, ja man rodas ar veselību kādi jautājumu dodos pie konkrētās sfēras speciālista. Visa informācija ir internetā, tur var atrast jebkuru ārstu un nav vajadzīga poliklīnika.

Parastā poliklīnikā neesmu bijis ilgu laiku, tāpat neesmu arī braucis ar sabiedrisko transportu, bet ar kundzītēm gados vienmēr labprāt parunājos. Paaudzēs uzkrāta pieredze ir ļoti vērtīga.

Jūs jau zināt ar kādiem suvenīriem aizbrauksiet no savas vizītes Latvijā?

Vēl nezinām par visiem suvenīriem, bet domāju, neaprobežosimies tikai ar „Rīgas balzāma” produkciju.

Pastāstiet par pašu interesantāko dāvanu, kuru esat saņēmis no atbalstītājiem?

O! Mums bieži dāvina dažādas dāvanas. Daudzas lietas ir izveidotas pašu fanu rokām, kas ir lieliski! Mums nav būtiskas materiālās vērtības, bet pats dāvanas fakts. Dāvanas ļoti sasilda mūsu sirdis, tā ir uzmanība, pozitīvisma lādiņš no atbalstītājiem.

Jūsu novēlējums Latvijas iedzīvotājiem?

Dzīvojiet viegli un skaisti! Veltiet vairāk laika un uzmanības tam, kas jūs padara patiesi laimīgus.