Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

DigiTop100. 1000 ekrānu un ballīte līdz rītam

KRĀŠŅI! Lai izveidotu DigiTop100 šova skatuvi, bija nepieciešamas sešas fūres, kuras visu vajadzīgo nogādāja Olimpiskajā centrā Ventspils © Publicitātes foto

Šo sestdien, 27. janvārī, Ventspils Olimpiskajā centrā norisināsies pirmais, bet turpmāk, cerams, jau ikgadējais, mūzikas straumēšanas topa DigiTop100 lielkoncerts. Tajā uz vienas skatuves tiksies Latvijā atzīti mūziķi, kā arī viesi no Krievijas, Ukrainas un Somijas. Viņu vienojošais faktors – šos mūziķus klausās internetā.

Pagaidām DigiTop100 vidējai Latvijas mūzikas cienītāju auditorijai ir diezgan pasveša lieta. Ja īsumā - to veido paši klausītāji, lejuplādējot savas iecienītākās dziesmas vai albumus internetā (visbiežāk mobilajā telefonā) un tādējādi sarindojot digitālā topa ailītēs attiecīgos izpildītājus. Protams, būs interesanti tā rezultāti, taču vēl interesantāks būs pats šovs - solījums skatuvi salipināt no 1000 ekrānu moduļiem jau vien ir ko vērts! Savukārt pie (un zem) šiem moduļiem varēs redzēt tādus pašmāju stārus kā Intaru Busuli, grupu Instrumenti, Gata Irbes sociālo projektu Mesa, perspektīvos Carnival Youth, jaunos reperus Olas, kā arī The Sound Poets. «Skatuve būs grandioza!» sola šā šova producente Elita Mīlgrāve. «Esam iesaistījuši labākos spēkus gan gaismu, gan skaņas, gan arī vizuālā risinājuma ziņā. Šo pasākumu rādīs TV3 ēterā, bet man pat liekas, ka to tā īsti nevarēs parādīt - tik apjomīgi tas būs! Cik nu caur TV kameras actiņu to varēs parādīt, tik arī būs, bet uz vietas tas droši vien būs daudz, daudz iespaidīgāk.»

Publicitātes foto

Par koncerta importa precēm. Kā hedlaineri tiek piesolīta Ukrainas grupa Estradarada, kuras hits Vitje nado vitji jeb Vitjam jāiziet internetā esot skatīts 40 miljonu (!) reižu. Turklāt, analizējot Youtube datus, videoklips ir viens no pagājušā gada populārākajiem video arī Latvijas teritorijā. Vēl - kā meiteņu siržu lauzējs tiek pieteikts tikai 17 gadu vecais Somijas dziedātājs Īsaks Eliots, kurš iekarojis Somijas un Norvēģijas mūzikas topus ar dziesmu New Way Home. Uzstāsies arī ziemeļu un dienvidu kaimiņu mūzikas straumēšanas topu līderi. Pēc pasākuma - ballīte, ko šim topam par godu labāk saukt nelatviskajā vārdā par afterparty, kur populāru dīdžeju spēlēto hitu pavadībā varēs kustināt gurnus līdz pat četriem rītā (ar visām no tā izrietošajām sekām…).

Šoreiz rodas vēlme mazliet pakustināt dzelteno priekškaru - ko šīs digitopa zvaigznes un zvaigznītes gaida no organizatoriem tā sauktajā tehniskajā raiderī? Jāsaka, ka ar pieticību tās nesirgst. Piemēram, Estradarada no lidostas uz Ventspili vēlas doties mikroautobusā, toties grupas solists gan A klases automašīnā. Viesnīcā viņam jānodrošina luksusa numurs, tajā jābūt pieejamam minerālūdenim un dažādiem sezonas augļiem, bet pārējie gan gatavi samierināties ar vienvietīgiem numuriņiem, lai tikai tajos būtu tualete, duša, aukstais un siltais ūdens un divi litri negāzēta minerālūdens. Tāpat sešu mūziķu sastāvs pieprasījis vakariņas, pusdienas un brokastis, bet ēst grupa vēlas labākajos restorānos (ukraiņi priekšroku dodot Eiropas un Japānas virtuvei), nevis Olimpiskā centra Ventspils telpās. Savukārt tajās grupa pieprasa aizslēdzamu grimētavu, no kuras atslēgām jāatrodas pie apvienības administratora. Grimētavā jābūt lielam spogulim, sešiem sausiem dvieļiem, salvešu iepakojumam, gludeklim, gludināmajam dēlim un apģērbu tīrīšanas rullītim. Tāpat Estradarada grimētavā vēlas redzēt litru augstākās klases viskija (kurš gan to nevēlētos?!), Premium klases sauso vai pussaldo baltvīnu. Papildus brokastīm, pusdienām un vakariņām restorānos, arī grimētavā grupa sagaida sviestmaizes, zivju, gaļas, siera, augļu un dārzeņu plates. Rezumējot - viņi daudz gaida, tātad arī klausītāji varēs no viņiem gaidīt ne mazāk izmeklētas lietas.