Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

DIGiTop100: Ko parāda tops pāris dienas pirms grandiozā šova?

© publicitātes

Jau 27. janvārī Olimpiskajā centrā ”Ventspils” norisināsies mūzikas straumēšanas un pārdošanas topa DIGiTop100 pirmais, ikgadējais lielkoncerts, kurā mūziķi ne tikai izpildīs visu iemīļotas dziesmas, bet arī saņems īpašas statuetes! Ko mums parāda topa rezultāti pāris dienas pirms grandiozā šova?

Vispārējā singlu topā bez pārmaiņām!

Gada trešās nedēļas vispārējā singlu topa trijnieks, nesniedz nekādus lielus pārsteigumus: trešajā vietā repera G-Eazy un dziedātājas Halsey duets „Him & I”, otrajā vietā karstās kubietes Kamilas Kabello hīts „Havana”, bet līdera pozīcijas jau atkal ieņem reperis Post Malone un viņa „Rockstar”. Ja parasti puiši seksuālas meitenes palaiž pa priekšu, tas neattiecas uz reperi un viņa nodomiem. Post Malone apzinās, hīts topa virsotnē neturēsies mūžīgi, tāpēc mākslinieks saviem faniem piedāvā iespēju klausīties arī citu savu dziesmu, šoreiz „I fall apart”, kura straujiem soļiem iesoļo labāko desmitniekā.

No trīspadsmitās vietas uz piekto pozīciju pacēlušies reperu Kendrika Lamara & SZA kopdarbs „All the stars”, nevar nepieminēt, ka par mākslinieku singlu pozitīvi izsakās daudzi repa jomā muzicējošie profesionāļi, paziņojot, ka tiem beidzot ir kvalitatīva sāncensība. Repera Kendrika Lamara profesionālisms tika novērtēts jau 2015.gadā, kad viņš tika nominēts 11 „Grammy” balvām.

Karstā, seksuālā kubiete Kamilla Kabello un otrais topā atrodamais mākslinieces hīts „Never be the same” piedzīvojis lielāko kāpumu pagājušās nedēļas singlu topā, dziesma no trīsdesmitās vietas nokļuvusi devītajā pozīcijā. „Never be the same” vairāk nav saklausāmi latīņamerikāņiem raksturīgie ritmi, bet dzirdamas jau eiropeiskas deju mūzikas skaņas.

Neitans Džons Fjūrseins, jeb NF arī nav palicis uz vietas vai piedzīvojis kritienu, tieši otrādi, „Let you down” pakāpusies uz astoto vietu. Šajā skaņdarbā NF piedāvā vēl vairāk repa mūzikas, vēl vairāk teksta skaitīšanas, dziesma ieturēta labākajās repera Eminema dziesmu tradīcijās. Runājot par pašu Eminemu, viņa un dziedātāja Eda Šīrana kopdarbs „River” atrodams tieši aiz godpilnā trijnieka.

Tīņu elka Selēnas Gomesas un mūzikas producenta, repera Marshmello duets nedēļas laikā apmainījies vietām ar citu duetu, šoreiz ar Элджей un Feduku, tādā veidā zaudējot sesto pozīciju un ierindojoties septītajā vietā.

Vēl bez šī melodiskā dueta Marshmello piedāvā noklausīties savu jauno sadarbību ar reperi Lil Peep, kura albūms jau neskaitāmas nedēļu turas vispārējo albumu topa virsotnē. Mākslinieku kopdarbs „Spotlight” pagaidām mirdz divpadsmitajā pozīcijā!

Dziedātāja Dua Lipa jau tīņa gados zināja, ka vēlas kļūt par mūziķi, viņa ierakstīja sava elka Kristīnas Aglileras hītu kaverversijas un ievietoja tās portālā „Youtube”. Nu viņa pati var lepoties ar sev radītām dziesmām, kā arī panākumiem. Dua Lipas kompozīcija „IDGAF” ierindojas topa piecpadsmitajā vietā.

Singlu topā sastopams arī jaunums, septiņpadsmito pozīciju ieņem gados jauns dziedātājs Troie Sivans un viņa „My my my”. Jau nākamajās nedēļās vērosim kā jaunietim veiksies vispārējā singlu topa iekarošanā.

Necenzēta leksika joprojām modē

Ielūkojoties nacionālajā singlu topa trešās nedēļas apkopojumā redzams, ka vairums topa dziesmas to vien dara kā savā starpā mainās vietām, bet topa desmitnieku tā arī nepamet.

Šoreiz trešajā vietā noenkurojusies grupa „Instrumenti” un viņu „Visa par daudz”, otro vietu ieņem grupa „Prāta vētra” ar hītu „Tevis dēļ”, dziesma nedēļas laikā pacēlusies par divām pozīcijām. Abas šīs grupas var nosaukt par Latvijas zelta māksliniekiem un topa rezultāti pierāda, ka iedzīvotāji šīs muzikālās apvienības novērtē.

Par spīti tam, pirmajā vietā bez izmaiņām, necenzētas leksikas paraugstundas vērta dziesma „Sporta stundas”, kuru izpilda reperi Roachlxrn & New wavy. Reperis New wavy apvienojumā ar MC Apšaudi izdevuši dziesmu „Meties ceļos”, kura jau atrodas topa desmitajā pozīcijā un leksikas ziņā nekas nav mainījies - necenzēti vārdi hītā ir vairāk sastopami kā literāra leksika.

Ceturto un piekto pozīciju ieņem Gata Irbes sociālais projekts Mesa un hīti „Divas Pasaules” un „Vērtības”, bet septītajā vietā Mesas un dziedātāja Intara Busuļa kopdarbs, dziesma „Mantra”. Arī astotajā vietā ierindojas Intars Busulis, šoreiz ar romantisko hītu „Miglas rīts”, kas pagājušajā vasarā nevienam vien jaunlaulāto pārim bija pirmās dejas dziesma.

Kā jaunumu var izcelt neparastu duetu - Intars Busulis un Reinis Sējāns ar dziesmu „Tu esi labākais”, kas debitējusi četrpadsmitajā vietā.

Vispārējā albumu topā jauns līderis!

Trešās nedēļas vispārējā albumu topā atrodami pāris pārsteigumi, sāksim ar līderu pjedestālu: šoreiz no pirmās vietas uz otro pozīciju noslīdējis reperis Lil Peep ar albumu „Come Over When You're Sober, Pt. 1”, izskatās, esam tikuši pāri Jaunā gada svinībām un šampanieša skurbulim!

Reperis pirmo vietu atdevis seksīgajai kolumbietei Kamillai Kabello un viņas albumam „Camila”. Albums topā ir jaunums un uzreiz iekarojis pirmo pozīciju! Vadoties pēc nosaukuma redzams, ka reizēm būt vienkāršam nozīmē būt labākajam!

Trešajā vietā atrodams mākslinieks no Latvijas, Gata Irbes sociālais projekts Mesa un albums „II”, kurš no otrās pozīcijas atkāpies par vienu vietu.

No desmitās uz astoto vietu pakāpusies grupa „Instrumenti” ar savu „Atkalu”, bet desmito vietu šonedēļ ieņem dziedātājs Eds Šīrans un viņa „+ (Deluxe)”.

Repa autoritāšu pieņemtais un slavas saulītē izceltais Kendriks Lamars pavisam noteikti ir mākslinieks, kuram jāatrodas pirmajā desmitniekā un tā arī ir, albums „DAMN” ierindojies septītajā pozīcijā.

Vispārējā singlu topa līderis, reperis Post Malone albumu topā ieņem tikai ceturto vietu, viņam pa pēdām min repa veterāns Eminems, bet sestajā vietā nogruntējies reperis G-Eazy. Visi šie reperi ir jaunās paaudzes favorīti, bet ņemot vērā, ka Eminems tiek uzskatīts jau par repa veterānu var droši apgalvot, ka DIGiTop100 tops ir kā tilts starp paaudzēm.

Vēl bez Kamillas Kabelo albuma, kas uzreiz parādoties topā ieņem pirmo vietu, topā atrodams vēl viens jaunums. Otrais topa jaunums ir repera Lil Skies albums „Life of a Dark Rose”, kas debitējis deviņpadsmitajā vietā.

Tetovējumus mīlošais repa mākslinieks nekādā veidā nav sliktāks par Lil Peep, tā kā sarosoties jaunās paaudzes repa mīļiem arī šī puiša radīto mūziku turpmākajās nedēļās redzēsim gan singlu, gan albumu topa desmitniekos!

Jau 27.janvārī norisināsies DIGiTop100 pirmais lielkoncerts, redzēsim kā šova rezultāti ietekmēs nākamās nedēļas topa rezultātus! Baudi savu mīļāko mūziku straumēšanas servisos!