Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rokkafejnīca atkal piedāvā blūzus svētdienā

ĢIMENISKS PASĀKUMS. Honey B. Family – tie ir ģimenes galva Esa Kuloniemi ar sievu Aiju Pūrtinenu un dēlu Mozesu © Publicitātes foto

Latvijas 1. Rokkafejnīca turpina piedāvāt kvalitatīvu ārvalstu blūza mākslinieku koncertus – šoreiz blūza svētdienu pasākumu sērijā 21. janvārī uzstāsies somu trio Honey B. Family no Somijas un Latvijas blūza krusttēva Jāņa Vanadziņa trio.

Šoreiz blūza svētdienas galvenie mākslinieki jeb hedlaineri būs Honey B. Family ar Esu Kuloniemi priekšgalā. Viņš ir diezgan pazīstams mūzikas žurnālists, kurš arī raksta un tulko grāmatas, jau kopš 1980. gada vada populāru radio raidījumu par blūzu, kā arī ir aktīvi spēlējošs ģitārists un visnotaļ labs blūza vokālists. «Galvenais soms blūzā» - tā viņu dēvē kolēģi. Kopš 80. gadu sākuma viņš muzicē kopā ar savu dzīvesbiedri Aiju Pūrtinenu - Sibēliusa Mūzikas akadēmijas profesori un vokālisti, kā arī basģitāristi. Ģimenes grupā Honey B. Family kā trešais muzicē abu dēls Mozess Kuloniemi - bundzinieks un vokālists, kurš vēl ir tīņa gados, bet Somijā jau guvis atpazīstamību gan kā blūza, gan kā džeza mākslinieks. Pērn pavasarī nāca klajā trio debijas albums Honey B. Family Sings & Plays, kurā iekļauti gan oriģināldarbi, gan tradicionālie blūza gospeļi. Cik noprotams, Rīgā tiks piedāvāta tieši šī programma, kas tiek raksturota kā dzīva slaidģitāras un afroamerikāņu poliritmu sadziedāšanās.

Savukārt Jānis Vanadziņš šoreiz uz skatuves nāks ar savu jaunāko sastāvu. Kā zināms, latvju blūza krusttēvam patīk eksperimentēt un atrast mūzikā arvien jaunu aizrautību, kas viņa karjerā rezultējies daudzu jaunu sastāvu formēšanā. No garā saraksta īpaši izceļami tādi nosaukumi kā Blues Band Riga, Hot Dogs, Dogs & Catfish un Mozambika. Jaunā trio pamatsastāvs, kas atbilstoši apstākļiem, noskaņai un mērķiem tiek papildināts arī ar citiem mūziķiem, kopā spēlē vairāk nekā gadu. Līva Drēviņa ir muzikāli izglītota dziedātāja, kura dzied arī akadēmiskajos koros un vokālajos ansambļos. Ģitārists Miķelis Vanags spēlē un dzied dažāda stila grupās, tostarp Viļņa Kundrāta Baltā klints. Šoreiz Jāņa Vanadziņa trio būs papildināts ar vēl diviem mūziķiem. Dina Skreitule ir vijolniece, kura spēlē žanriski plaša spektra mūziku - viņa ir (vai bijusi) grupu Hospitāļu iela un Suņa stunda dalībniece, piedalījusies arī Gundara Ruļļa ierakstos un arī agrāk saspēlējusies ar Jāni Vanadziņu. Savukārt perkusionists Egils Rupenheits sev un citiem par prieku kopā ar Vanadziņa trio ik pa laikam mēdz uzspēlēt kastveidīgo ritma instrumentu, ko sauc par kahonu. Kā jau var noprast no šāda sastāva salikuma, Jānis šoreiz nolēmis piedāvāt akustiskāku, autentiskāku blūzu, kas ļaus izbaudīt šā žanra pirmsākumu muzikāli romantisko noskaņu.