Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Muzikālā banka" noskaidro labākos piecpadsmit

© Logo

Vēl līdz 10. janvārim var balsot par Latvijas Radio 2 popdziesmu un rokdziesmu aptaujas Muzikālā banka finālistēm. Iesākumā no pagājušā gada ceturtdaļsimts vērtīgākajām jāatlasa 15 pašas vērtīgākās.

Pagaidām uz finālu cierē 25 dziesmas - tās, kuras pērn visa gada laikā mēneša balsojumos saņēmušas vislielāko klausītāju atbalstu. Balsojuma noteikumi paredz, ka izpildītājs finālā piedalīsies tikai ar vienu dziesmu, tādējādi aptaujas noslēguma balsojumā ļaujot atspoguļoties plašākam mūziķu lokam. Ja mēneša balsojumos klausītāju atbalstu bija saņēmušas vairākas viena izpildītāja dziesmas, tad mūziķim bija iespēja izvēlēties un pašam noteikt vienu finālā iekļaujamo dziesmu. Pagaidām no finālistiem jaudīgākie liekas Prāta vētras (dziesma Tevis dēļ), Musiqq (seriāla Svešā seja tituldziesma Atbalss), Intara Busuļa (Nākamā pietura), Instrumentu (Visa par daudz), Mesas alias Gacho (Vēl augstāk) un Dona (Pa ceļam) piedāvājumi, taču nedrīkst nenovērtēt arī tādu izpildītāju un/vai grupu kā The Sound Poets, Aijas Andrejevas, Jāņa Stībeļa, Antras Stafeckas un Otras puses, Māra Upmanes-Holšteines un Astro’n’out, Markus Rivas, Samantas Tīnas un citu potenciālu.

Noslēguma balsojums notiek divās kārtās: līdz 10. janvārim balso par 25 dziesmām, bet pēc tam līdz 18. janvārim - par 15 labākajām. Izvēlēties sev tīkamāko dziesmu iespējams aptaujas mājaslapā muzikalabanka.lv. Jau tradicionāli vērtīgāko dziesmu proporcionāli noteiks klausītāju un Muzikālās bankas ekspertu padomes balsojums, taču visai netradicionāli notiks fināla ceremonija: tā kā Latvijas Radio salecās ar ventspilniekiem, tad pasākums notiks nevis svinīgā ceremonijā Ventspils Olimpiskā centra hallē, kā ierasts, bet gan 20. janvārī īpaši veidota raidījuma laikā, klātesot aptaujas finālistiem Latvijas Radio 2 studijā.