Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

''The Bad Tones'' un ''Spāre'' atklāj koncertu gadu

© Publicitātes foto

Latvju koncertdzīvei pēc 2018. gada iestāšanās ilga atpūta nav paredzēta. Piemēram, jau šo sestdien, 6. janvārī, klubā “OneOne” uz skatuves kāps divas perspektīvas pašmāju grupas – “The Bad Tones” un “Spāre”.

Diezgan dīvainā kārtā par koncerta “hedlaineriem” pieteikta psihedēliskā roka grupa “The Bad Tones”, lai gan šo godu vairāk būtu pelnījuši viņu stilistiskie līdzinieki no apvienības “Spāre”. Decembra sākumā klajā nāca grupas debijas albums “Masa”, kas, cita starpā, pretendē uz Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” alternatīvās un indīpopa mūzikas kategorijā.

Apvienību “Spāre” veido ģitāristi Matīss Čudars un Jānis Ruņģis (šajā grupā viņš pilda basista funkcijas), kā arī bundzinieks Artis Orubs - pieredzes bagāti, profesionāli mūziķi, kas apvienojušies, lai improvizētu un brīvi spēlētu psihedēliskā roka stilistikā radītu mūziku. Viņu debijas albums jau izpelnījies ļoti atzinīgas atsauksmes mūzikas pazinēju vidū.

Kas attiecas uz “The Bad Tones”, tas iepriekš šī grupa bija pazīstama ar nosaukumu “The Pink Elephant”. Tās dalībnieki - Edvards Broders, Rūdolfs Ozols, Alberts Levics un Kalvis Sležis - šobrīd nododas mūzikas studijām Nīderlandē un arī Latvijā. Paralēli notiek darbs pie jauna grupas EP. “The Bad Tones” jau sevi pierādījusi kā vienu no spējīgākajām un daudzsološākajām latviešu rokgrupām, lielākoties to apliecinot tieši ar enerģiskiem koncertiem.