Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

KONCERTI: Laima Vaikule pirmoreiz Jelgavā, Valmierā un Saldū

© Foto: Tatjana VLASOVA

«Es vienmēr domāju par to, ka cilvēki, nākot uz koncertu, pamet visu pārējo, lai būtu kopā ar mani, tāpēc man ir jādod viss iespējamais, lai viņi aizietu mājup ar labu sajūtu,» saka populārā dziedātāja Laima Vaikule. Gaidot Ziemassvētkus, šajā nedēļas nogalē ar trim ekskluzīviem koncertiem – jauno koncertprogrammu Ar Tevi kopā... – viņa pirmoreiz dosies pie saviem klausītājiem Jelgavā, Valmierā un Saldū.

«Es uzstāšos kopā ar profesionāliem, brīnišķīgiem un ļoti talantīgiem mūziķiem, kuri šai tūrei būs sapulcējušies no vairākām valstīm. Tie ir labākie no labākajiem mūziķiem, visi ar augstāko muzikālo izglītību,» saka Laima Vaikule, atzīstot, ka viņa ļoti priecājas un jūtas gandarīta par iespēju pirmoreiz uzstāties tieši šajās Latvijas pilsētās, kur līdz šim nav koncertējusi, tostarp arī dzimtajā Vidzemē. «Neesmu bijusi šajās jaunajās koncertzālēs, vispār nezinu, kas tur notiek, tāpēc gan man pašai būs interesanti, gan maniem draugiem, kuri arī ārpus Rīgas nekad nav bijuši un šo notikumu ļoti gaida,» saka dziedātāja.

Viņa atklāj, ka koncertos skanēs gan pavisam jaunas dziesmas, gan arī viņas labi zināmās un klausītāju jau iemīļotās dziesmas, ko publika vienmēr gaida un grib dzirdēt: Vernisāža, Viss nāk un aiziet tālumā, Vienā laivā, Mēs ar tevi dejosim, Neaizmirsti, mīlestība, mani, Par pēdējo lapu un daudzas citas.

Protams, koncertos uz skatuves kāps arī Laimas Vaikules draugi - latviešu mūziķi, ar kuriem viņu saista skatuves sadarbība un radošas simpātijas. Piemēram, Jānis Stībelis, par ko dziedātāja ir īpaši priecīga. Bet viņa neatklāj visas kārtis, sakot, lai kaut kas paliek arī noslēpumā. Jo, kā jau ierasts, viņa saviem skatītājiem allaž cenšas sagādāt dažādus pārsteigumus - gan muzikālus, gan vizuālus.

«Galvenais, ko es gribu uzsvērt - ka šie koncerti būs tieši tādi paši, kādus sniedzu Amerikā, Francijā vai Krievijā,» saka populārā dziedātāja, piebilstot, ka viņa visur strādā ar vienlīdz lielu atdevi un mīlestību pret saviem klausītājiem.

Laimas Vaikules koncerti notiks: 8. decembrī Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, 9. decembrī - Vidzemes olimpiskajā centrā Valmierā un 10. decembrī - Saldus Sporta kompleksā.

Lai arī gatavošanās solokoncertiem ir ļoti darbīgs laiks, dziedātāja atklāj, ka jau paguvusi sarūpēt sev eglīti un to arī krāšņi izpušķojusi. «Jā, man mājās jau ir Ziemassvētku atmosfēra. Svētku gaidīšanas laiks vienmēr ir pats jaukākais, jo paši svētki paiet ļoti ātri. Man vienmēr patīk izpušķot eglīti ļoti agri - lai šo svētku sajūtu maksimāli pagarinātu,» stāsta Laima Vaikule. Bet uz jautājumu, ko viņai šajos gada gaišākajos svētkos novēlēt, dziedātāja atteic: «Lai būtu miers manai dvēselei. Lai visapkārt visi būtu laimīgi. Saticību. Mīlestību. Veselību. Neko vairāk.» Viņa atgādina, ka katrs jauns gads mūs visus padara par gadu vecākus, tāpēc viņa aicina būt iecietīgākiem vienam pret otru un vairāk smaidīt.

Bet 2018. gadā dziedātājas galvenais un vislielākais notikums būs pašas izlolotais un organizētais festivāls Laima Rendez Vous Jūrmala 2018, kas jau trīs gadus uz Dzintaru koncertzāles skatuves pulcējis gan pašmāju, gan ārvalstu mūzikas zvaigznes un nākamgad ieplānots no 19. līdz 22. jūlijam. «Šodien uz mirkli aizmirstu par festivālu, jo uztraucos par gaidāmajiem koncertiem - kad pārtraukšu uztraukties, tad arī pārtraukšu dziedāt,» viņa pasmaida un nosaka, ka jau jaunnedēļ atkal atgriezīsies pie festivāla organizēšanas un vasarā savus klausītājus mīļi uzņems Jūrmalā.