Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latvijā pirmo reizi uzstāsies ekstravagantā LP

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 7. decembrī, “Arēnā Rīga” uzstāsies viena no oriģinālākajām mūsdienu indī un poproka māksliniecēm Laura Pergolici, kas plašāk pazīstama ar pseidonīmu LP.

Ņujorkas Longailendā jauktā itāliešu un amerikāņu ģimenē dzimusī Laura Pergolici savu muzikālo talantu atklāja jau bērnībā, bet, kautrējoties par savu skaļo balsi, viņa dziedāja, darbinot putekļsūcēju. Pakāpeniski viņa apguvusi arī ģitāras, ukuleles un harmoniku spēles prasmi.

Iesākumā gan dziedātājai uz skatuves klājies itin grūti. Pat neskatoties uz intensīvu koncertēšanu (Laurai un pavadošajiem mūziķiem bijuši līdz pat 250 koncertiem gadā, uz kuriem viņi ceļojoši sagrabējušā busiņā), pirmie divi mūziķes albumi “Heart-Shaped Scar” (2001) un “Suburban Sprawl & Alcohol” (2004) lielu atzinību neguva. Taču jau 2006. gada “SXSW” mūzikas konferencē ierakstu kompāniju vidū esot sākusies vairāksolīšana par iespēju izdot jauno LP albumu. Līgums parakstīts, taču vēlāk spurainā dziedātāja to lauza, jo nepiekrita ierakstu bosu vēlmei uzspiest viņai citu māksliniecisko virzību. Lauras sadarbība turpinājās ar neatkarīgajām kompānijām, tomēr tas rezultējās ar to, ka līdz jaunam CD nācās gaidīt desmit gadus - 2014. gadā tika izdots “Forever For Now”.

Pērn decembrī klajā nāca albums “Lost On You”, kuras tituldziesma kļuva par megahitu - tās videoklips interneta vietnē “YouTube” skatīts gandrīz 150 miljonus (!) reižu. Dziedātājai gan ir arī virkne citu jauku dziesmu, tostarp “Tokyo Sunrise”, “Into The Wild“, “Tightrope“, “Muddy Waters“, “Someday“, “Other People“, “Strange“, “Don’t Let Me Down“, “Night Like This“ un citas. Paralēli savai karjerai LP kļuvusi par pieprasītu dziesmu sacerētāju citām mūzikas zvaigznēm, piemēram, Šērai, Riannai, Kristīnai Agilerai, Džo Volšam, Leonai Luisai, Heidijai Montāžai, “Backstreet Boys“ un citiem.