Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Gaismas pilī notiks bezmaksas Zemessardzes orķestra un kora koncerts

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Sestdien, 25.novembrī, plkst.15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē Zemessardzes orķestris, Zemessardzes bigbends un Zemessardzes koris Stars diriģenta virsleitnanta Anda Kareļa vadībā klausītājiem dāvinās krāšņu koncertu, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 99. un Zemessardzes orķestra 6. gadadienu.

Pateicībā par ziedojumiem uz koncertu īpaši tiek aicināti tie ziedotāji, kuri naudu ziedojuši uz Zemessardzes kontu. Par Zemessardzei saziedoto naudu iegādātie kvadricikli tiks demonstrēti šā gada 18.novembra militārajā parādē.

Koncerta pirmajā daļā iekļauta orķestra diriģenta Anda Kareļa maza uvertīra Vieglā solī, Frodes Tingnēsa Koncertīno tubai ar orķestri, kurā solo uzticēts tubistam, arī zemessargam Eduardam Lipānam. Tiks atskaņota arī saksofonistes un komponistes Ingas Meijeres svīta "Sapņi un iespaidi" solo saksofonam ar orķestri pašas autores solo izpildījumā, kā arī tiks pirmatskaņots Ingas Meijeres jaundarbs "Daugavas ledus ceļš" pūtēju orķestrim, kas veltīts Latvijas simtgades priekšvakaram un cilvēkiem, kuru likteņi tika izmainīti 2.pasaules kara laikā, šī kompozīcija tapusi ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Koncerta otrajā daļā uzstāsies Zemessardzes bigbends, Zemessardzes koris Stars (diriģents Ārijs Šķepasts), kā arī solisti - Alise Kante un Edijs Šnipke. Programmā iekļautas latviešu karavīru dziesmas, kuru Anda Kareļa veidotos aranžējumus Zemessardzes bigbends pirmatskaņojis Somijas simtgadei veltītajā koncertā Helsinkos novembra sākumā. Koncerta noslēgumā iekļautas latviešu estrādes un rokmūzikas pērles, kā arī pārsteigums - kāda daudziem piemirsta dziesma no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem.

Jau tradicionāli ieeja koncertā - bezmaksas.