Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Raimonds Pauls ''Kad tu ej pie bitēm''

© Publicitātes foto

Pēc ilgāka pārtraukuma klajā nācis jauns Raimonda Paula dziesmu albums ar dziesmām, kuras Maestro sarakstījis pazīstamiem latvju populārās mūzikas izpildītājiem – kopumā 16 dziesmas.

Tās iedziedājuši Intars Busulis, Dināra Rudāne, Marija Naumova, Normunds Rutulis, Kristīne Prauliņa, Zigfrīds Muktupāvels, Ralfs Eilands, Samanta Tīna, Mārtiņš Ruskis, Rūta Dūduma un Roberts Memmēns. “Šo albumu veidoju pēc principa - jo vienkāršākas melodijas, jo labāk. Gandrīz katrai dziesmai ir cits izpildītājs. Lūdzu dziesmas iedziedāt bez samākslotības, vienkārši un tautai saprotami,” jauno albumu lakoniski ieskicē pats komponists. Šajā ierakstā muzikālo pavadījumu nodrošinājuši Raimonds Pauls (klavieres), Rihards Goba (ģitāra), Gints Pabērzs (saksofons) un Māris Briežkalns (bungas), bet dziesmas producējis un aranžējis Raimonds Macats (taustiņi).

PAR. Pārsteidzoši laba un interesanta programma, ko nebūt nevarētu norakstīt kā šlāgermūziku - tā drīzāk ierakstāma inteliģentas popmūzikas lauciņā. Maestro ļauj pilnībā papriecāties par savu pianista talantu, turklāt šoreiz vērts rūpīgāk ieklausīties arī dziesmu tekstos, jo tie šoreiz, atšķirībā no Raimonda Paula daudzām citām programmām, nav Guntara Rača, bet gan Jāņa Petera un Leona Brieža roku darināti. Uz kopējā albuma fona spilgti izceļas Kristīnes Prauliņas izpildītā “Mazā pusnakts balāde” un Intara Busuļa dziedātā “Krāsu balāde”.

PRET. Pats garlaicīgākais te ir Zigfrīds Muktupāvels, bet tieši viņš dzied visvairāk dziesmu - četras. Žēl, ka arī Dināra Rudāne pēdējā laikā sākusi darīt savai monumentāli fantastiskajai balsij nevajadzīgas lietas: ja dziesmu “Noslēpums” vēl glābj Ginta Pabērza saksofonista talants, tad “Gleznotājs” gan ir garām.