Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The National ''Sleep Well Beast''

© Publicitātes foto

Pagājušā gadsimta beigās izveidotā amerikāņu indīroka apvienība “The National” laidusi klajā savu septīto studijas disku, kas momentā izkaroja vietu pirmajā trijniekā teju visu prestižāko valstu topos: tas ir pirmais pie britiem un Austrālijā, otrais – Amerikā un Kanādā utt. Nekā sensacionāla, jo arī iepriekšējie diski “High Violet” (2010) un “Trouble Will Find Me” (2013) kotējās līdzīgi.

Recenzijās jaunais ripulis gandrīz vienbalsīgi ticis vērtēts ar četrām zvaigznēm no piecām. Kopumā ducis dziesmu, kuras stilistiski diezgan bīstami pietuvojas parastas popmūzikas skanējumam.

PAR. Labi nostrādāts darbs, no kura dveš rāmums un miers. Uzteicama ir radiostacijām draudzīgā “The System Only Dreams In Total Darkness” ar Ārona un Braisa Desneru ģitāras paraugstundām, kā arī “Turtleneck un “I’ll Still Destroy You”, kurās savukārt basģitārists un bundzinieks, attiecīgi Skots un Braiens Dēvendorfi. Protams, pieminēšanas vērts ir arī vokālists Mets Berningers, kura rāmais balss tembrs ir savdabīga “The National” vizītkarte. Šī grupa labi izklausītos kādā lielā stadionā, iesildot “U2”.

PRET. Paliela garlaicība, kas it īpaši izpaužas albuma pirmajā un to noslēdzošajās dziesmās - “Nobody Else Will Be There” aizmidzina, bet murgoloģija sešu minūšu garumā “Sleep Well Beast” neatmodina. Arī par pārējām dziesmām nekas labs nav sakāms - dziesmas kā dziesmas, nu un tad? Par ko tāda sajūsma nudien nav skaidrs - muzikāla relaksācija, kas uzdzen žāvas.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.