Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Laura Amantova "Jazz Quartet" "Šūpuļdziesmas trombonam"

© Publicitātes foto

Albums džeza piekritējiem. Trombonists Lauris Amantovs ir jaunās paaudzes džeza mūziķu pārstāvis, studējis džezu Klaipēdas universitātē, ir vairāku starptautisku improvizācijas konkursu laureāts. Muzicējis “West Coast Band”, “Riga Cool Quintet”, “Mirage Jazz Orchestra”, “Mirage Octet” un citos sastāvos, bet pašlaik ir nodibinājis savu džeza kvartetu, kurā pulcinājis pieredzējušus un atzītus latviešu mūziķus – bundzinieku Arti Orubu, pianistu Viktoru Ritovu un kontrabasistu Andri Grunti.

Kvarteta debijas albumā iekļautas pazīstamu pasaules džeza mūzikas autoru tēmas Laura Amantova aranžējumā, kā arī latviešu komponistu Gunāra Rozenberga un Viļņa Kundrāta skaņdarbi. Arī divi Ulda Stabulnieka skaņdarbi, starp tiem arī “Balāde”, ar kuru 1973. gadā Stabulnieks kļuva par prestižā Monako Starptautiskā džeza kompozīciju konkursa laureātu, bet pēc balvas netika, jo komponistam tika liegts izbraukt no valsts. Ierakstā Amantovs pieaicinājis piedalīties arī vienu no vadošajiem Latvijas saksofonistiem Denisu Paškēviču. Albums ierakstīts “Sound Division” studijā, sadarbībā ar studijas producentu Ivaru Ozolu.

PAR. Neierasti kā vadošo instrumentu dzirdēt trombonu - no pūšamajiem “daiktiem” parasti šāds gods tiek saksofonam. Taču šī nav tikai “oda saksofonam ar orķestri”, te pilnvērtīgi ļauts izpausties arī visiem pārējiem kvarteta dalībniekiem, un te nu apbrīnā jānoceļ cepure gan lieliskā pianiasta Ritova, gan kontrabasa ģēnija Gruntes, gan teju visos projektos muzicējošā sitamo instrumentu meistara Oruba priekšā. Protams, arī pats Lauris Amantovs spēlē lieliski.

PRET. Grūti iedomāties, kas būs šī albuma auditorija (pircēji), bet par to lai spriež akadēmiski gudrāki prāti.