Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Relicseed "Ideoloģija"

© Publicitātes foto

Latvju metālbrigādes “Relicseed” līderis Edgars Rakovskis pazīstams kā viens no mērķtiecīgākajiem mūziķiem, kurš jau gadiem ar lielākiem vai mazākiem panākumiem pacietīgi un ar milzu gribasspēku laužas smagās mūzikas Olimpā – Amerikā, taču pat viņam ne viss izdodas.

Pirmās ziņas par EP “Ideoloģija” izdošanu parādījās jau 2014. gada beigās, klajā tai vajadzēja nākt 2015. gadā, taču dienasgaismu šis albums ieraudzīs tikai šajās dienās, turklāt nolemts to izdot paša spēkiem. Jāatgādina, ka 2014. gadā izdoto grupas otro albumu “Slaughterhouse”, ar kuru turnejās tika apbraukāta vai puse pasaules, izplatīja varenie “mikrofonieši”… Kas attiecas uz “Ideoloģiju”, tad tajā iekļautas piecas dziesmas latviešu valodā - četras savējās un “Līvu” hita “Es karājos tavā bizē” kaverversija. Starp citu, pēdējoreiz latviski “Relicseed” muzicēja savā debijas albumā “60 minūtes sapņa”. Teksti - par cilvēka dabas maziskumu un citām cūcībām.

PAR. Kārtīgi, pamatīgi, pārliecinoši, asi un smagi. Labākā dziesma - “Ne mirusi sirds”, kas iespaido gan ar ievadu, gan ar piedziedājumu. Protams, arī “bize”, kurā Edgara griezīgais vokāls skan “a’la Džeimss Hetfīlds”, un kas tiešām atbilst terminam “kaverversija”.

PRET. Lielākās problēmas sagādā dziesmu ļoti sarežģītais ritmiskais zīmējums, kura dēļ šos gabalus ir sarežģīti uztvert. Pārfrāzējot kādu senu krievu teicienu, - spēlē vienkāršāk un tauta pavilksies.