Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dāmas, gatavojaties, ar jaunām dziesmām Rīgā atgriežas Braiens Adamss

© Reuters/Scanpix

Nākamā gada 3.maijā Arēnā Rīga ar ierasti enerģisku koncertu uzstāsies visu laiku slavenākais kanādiešu rokmākslinieks - Braiens Adamss. Rīgā Adamss un viņa grupas mūziķi viesosies jaunākā albuma "Get Up" koncertturnejas ietvaros un programmā izskanēs gan jaunās dziesmas, gan labi zināmie hiti.

Biļešu iepriekšpārdošana visā "Biļešu serviss" tīklā un www.bilesuserviss.lv sāksies šo otrdien, 26.septembrī, plkst.10.00.

Ar Braienu Adamsu Latvijas mūzikas cienītāji nav jāiepazīstina. Šī nav pirmā reize, kad viņš uzstāsies Latvijā, un Adamsa koncertu apmeklētāji parasti ir ļoti sajūsmināti par enerģiskajiem un emocionāli aizraujošiem priekšnesumiem. Tas arī likumsakarīgi, jo Braiena panākumu formula balstīta lieliskās melodijās, raksturīgajā, mazliet aizsmukušajā vokālā un 100% profesionālā atdevē. Vismaz divu stundu, bet bieži pat vēl garāki koncerti ir ierasti Adamsam un viņa grupai. Tādējādi tajos izskan liela daļa no bagātā pazīstamāko kompozīciju klāsta.

Jaunākā albuma "Get Up" materiāls tapis ierastajā Braiena Adamsa un Džima Valansa sadarbībā, taču šoreiz viņiem producenta lomā piepulcējies slavenais ELO līderis un pazīstamais komponists Džefs Linne. Rezultātā tapušas 9 jaunas dziesmas un 4 akustiskas versijas.

Kopš karjeras sākuma, ko iezīmē 1983.gads ar albumu "Cuts Like A Knife", Braiens Adamss radījis tik ievērojamu hitu plejādi, kā reti kurš mūziķis. Kaut vai minam Summer of '69, Run to You, Kids Wanna Rock, Somebody, One Night Love Affair, It's Only Love, Cuts Like A Knife, Can't Stop This Thing We Started, 18 til I Die, The Only Thing That Looks Good On Me, When You're Gone, Cloud Nr. 9, Back To You, Let's Make A Night To Remember, Thought I'd Died And Gone To Heaven un, protams, neaizmirstamās balādes Please Forgive Me, (Everything I Do) I Do It For You, All For Love, Do I Have To Say The Words? Straight From The Heart, Heaven, Have You Ever Really Loved A Woman?

Vairāk nekā 30 gadu garās karjeras laikā izdoti 13 studijas albumi, virkne izlašu un koncertierakstu, kas kopumā pārdoti vairāk nekā 100 miljonos kopiju. Viņa dziesmas pabijušas pirmajās vietās vairāk nekā 40 valstu hitparādēs. Ar neskaitāmām koncerttūrēm apmeklēts desmitiem valstu un 6 kontinenti.

Braiena Adamsa daiļrade novērtēta ar ievērojamu nomināciju un balvu skaitu: Juno, Kanādas analogs Grammy balvai (56 nominācijas un 20 balvas); Grammy (15 nominācijas un 2 balvas), Oskars (3 nominācijas), Golden Globe (5 nominācijas), MTV, ASCAP, American Music Awards utt. Viņa vārds iemūžināts uz zvaigznēm gan Kanādas, gan Holivudas slavas alejā. Respektablais ASV izdevums Billboard ierindojis Adamsu 100 visu laiku izcilāko mūziķu sarakstā.

Par sasniegumiem mūzikā un aktīvo filantropiju B.Adamss apbalvots ar Kanādas un Britu Kolumbijas ordeņiem.