Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: While She Sleeps ''You Are We''

© Publicitātes foto

Tāpat kā iepriekš apskatītie “Miss May I”, arī “While She Sleeps” ir melodiskā metālkora pārstāvji, arī pastāv no 2006. gada, tikai šī kvinteta pieraksta vieta ir Britu salas, Šēfilda.

Šai grupai ilgu laiku nekādi neizdevās iekrist acīs ierakstu kompāniju pārstāvjiem, tāpēc viņu kontā ir tikai trīs studijas albumi: “This Is The Six” (2012), “Brainwashed” (2015) un “You Are We” (2017). Pat grūti pateikt, kas tam par iemeslu - varbūt pie vainas bija iepriekšējais vokālists? Lourenss Teilors pie “While She Sleeps” mikrofona ir no 2009. gada. Paši šēfildieši sevi pieskaita pie “metalizēta hārdkora” frontes pārstāvjiem, bet par savim ietekmes avotiem sauc tādas grupas kā “Thrice”, “Slipknot”, “Foo Fighters” (nopietni?), “Underoath”, “Comeback Kid” un “Gallows”. Jaunais albums Apvienotās Karalistes topā sabija augstajā astotajā vietā, no prestižajiem mūzikas izdevumiem “Metal Hammer” un “NME” izpelnījies četras zvaigznes no piecām, savukārt “Metacritic” apkopotajā rangā savācis 84 punktus no simts, kas ir pat vairāk nekā labs rādītājs. Jāpiebilst, ka dziesmas “Silence Speaks” ierakstā kā viesmūziķis piedalījies “Bring Me The Horizon” vokālists Olivers Saikss.

PAR. Šeit nudien var atrast kaut ko jauku un patīkamu. Piemēram, tādas dziesmas kā “Steal The Sun”, “Feel” un/vai “Empire Of Silence”. Šo britu lielākais trumpis ir asā un negantā metālkora sakausējums ar viegli nolasāmu melodiskumu, kura dēļ albums būs saprotams ne tikai šāda mūzikas stila cienītājiem. Uzslavas pelnījis soloģitārists Šons Longs, kura treļļi piešķir “While She Sleeps” mūzikai savdabīgumu un atšķir to no dažādu amatabrāļu “metālkoriskā” veikuma.

PRET. Diez vai klausītāji šo albumu uz sava CD atskaņotāja virpinot sajūsmā lauzīs krēslus. Diezgan ātri apnīkošs garadarbs.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.