Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Roka ģitārvirtuozs Harijs Zariņš sāks jubilejas tūri

NO KONCERTU AFIŠĀM uz mums nolūkojas pats jubilārs Harijs Zariņš (centrā) ar draugiem. Pirmajā rindā no kreisās – ilggadējais ieroču biedrs Alex no Opus Pro, Antra Stafecka, Aija Andrejeva, Dināra Rudāne un grupas Colt dzelzsrīkle Atis Ieviņš, otrajā rindā – kolti Kaspars Pļavnieks (bungas), Rolands Majors (ģitāra) un Toms Veismanis (bass), kā arī Jānis Buķelis jeb Buks © Ronalds ŠULCS

Jau rīt, 15. septembrī, ar koncertu Nīgrandes pagasta Kalnu kultūras namā iesāksies roka ģitārvirtuoza Harija Zariņa jubilejas tūre Tu un es, kuras ietvaros tiks sniegti 14 koncerti dažādās Latvijas vietā.

Ar daudziem viesiem un koltiem

Lai gan pazīstamais ģitārists, komponists un daudzu hitu autors Harijs Zariņš savu 60. dzimšanas dienu atzīmēja jau 11. jūnijā, svinības uz skatuves iesāksies tikai tagad. Pēdējie roka leģendas jubilejas tūres Tu un es akordi izskanēs novembrī Rīgas Kongresu namā un ģitārista dzimtajā Ogrē. «Tūre būs manas jubilejas svinības, uz kurām esmu uzaicinājis savus mīļākos dziedātājus, kas, saprotams, ir arī mani draugi: Alex, Aiju Andrejevu, Dināru Rudāni, Antru Stafecku, Ievu Sutugovu, Jāni Buķeli un, protams, grupu Colt - svinēsim arī [grupas vokālista] Ata Ieviņa 30 gadu jubileju. Tas nozīmē, ka koncertos klausītāji varēs dzirdēt dažādus neparastus, interesantus un nebijušus duetus,» stāsta Harijs Zariņš. Šajos koncertos skanēs dziesmas, kurām Harijs ir mūzikas vai vismaz vārdu autors, piemēram, Tu un es, Rozā lietus, Pēdējā pietura, Šonakt un citas, bet būs arī dziesmu pirmatskaņojumi, kas radīti speciāli šiem koncertiem. «Mūsu iepriekšējā koncerttūre Mīlas rokbalādes pārliecināja, ka cilvēkiem patīk rokbalādes, ko izpilda dažādi dziedātāji. Savukārt šajā tūrē neskanēs tikai rokbalādes vien, bet arī šis tas roķīgāks,» norāda mūziķis.

Pērn jubilejas tūrē savu 30 gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēja rokgrupa Opus Pro, kuras sastāvā ilgus gadus bija arī Harijs, un arī šajos koncertos tika spēlētas viņa slavenās dziesmas Tu un es un Rozā lietus, tāpat tajos uz skatuves kāpa Alex un Aija, stilistiski Opus Pro un Harija pašreizējā grupa Colt ir līdzīgi, tāpēc rodas jautājums, ar ko atšķirsies pagājušā gada piedāvājums no jaunās tūres. «Ar daudz ko atšķirsies!» momentā attrauc Harijs. «Protams, Alex nodziedās tās dažas dziesmas, kuras esmu izvēlējies. Mēs esam draugi, un beigu galā Opus Pro ir ļoti liela daļa no manas dzīves. Taču būs cits skanējums, mēs šīs dziesmas pasniegsim citādākā veidā - jā, varbūt līdzīgi, tomēr to spēlēs Colt. Piemēram, nebūs taustiņu, bet tikai ģitāru aranžējumi.»
Turpinājumu lasi nākamajā lapā