Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The Cranberries ''Something Else''

© Publicitātes foto

Daudzu latviešu viesstrādnieku iecienītajā Limerikas pilsētā Īrijā izveidotā grupa “The Cranberries” starptautisku atzinību ieguva jau ar savu debijas albumu “Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?” (1993), bet vēlāk 80. gadu beigās izveidotajai apvienībai vairs tik gludi negāja – 2003. gadā tā pat uz sešiem gadiem pajuka.

Pašlaik viss kārtībā - Doloresa O’Riordena, Noels Hogans, Maiks Hogans un Fergāls Loulers atkal muzicē kopā un izdod jaunus studijas albumus. “The Cranberries” biogrāfijā oficiāli ierakstīti jau septiņi studijas albumi, lai gan “Something Else” iekļautais skaņu materiāls liek apšaubīt tā ievietošanu šo novitāšu sarakstā. Šajā diskā ir trīspadsmit dziesmas, no kurām tikai trīs ir pilnīgi jaunas - “The Glory”, “Rupture” un “Why”. Savukārt pārējās ir jau pazīstamie gabali “unplugged” jeb akustiskajās versijās, kas iespēlētas kopā ar orķestri. Līdz ar to jaunajā studijas albumā ir arī tādas dziesmas kā “Dreams”, “Linger”, “Zombie”, “Ode To My Family”, “Ridiculous Thoughts”, “Free To Decide” un citas. “Divu nedēļu laikā Limerikas universitātē, Īrijas kamerorķestra mājas studijā, mēs atcerējāmies vecos, labos laikus un iespēlējām dažas mūsu dziesmas lieliskās stīgu aranžijās. Nu tās skan kā jaunas un svaigas,” vēstīts grupas profilā interneta vietnē “Facebook”.

PAR. Klausoties šīs dziesmu aranžijas, brīžiem pat piemirstas, ka šajos ierakstos “dzied” arī stīgas - tās skan neuzbāzīgi, taču tajā laikā padara dziesmas ievērojami melodiskākas. Labs un savdabīgs hitu apkopojums, no kurā stilistiski ārā nekrīt arī jauno gabalu trijotne.

PRET. Formāli albumā ir dziesmu jaunas versijas, faktoloģiski - tās tāpat ir sen atklausītas un dažos gadījumos pat jau apnikušas dziesmas. Arī jaunās dziesmas diemžēl neliek diez ko cerīgi vērties “The Cranberies” nākotnes virzienā.

Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.